Stenfors ei lopeta uraansa, ”jos joku tarjoaa diilin” – ”Jumalauta oli hieno”

Lauri Stenfors (vas.) pääsi juhlimaan SM-kultaa perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Lauri Stenfors (vas.) pääsi juhlimaan SM-kultaa perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n joukkueesta löytyy osastoa, jotka ovat tahkonneet pitkään pääsarjatasolla, mutta uralta on puuttunut kruunu. Yksi heistä on kaksinkertainen maailmanmestari Lauri Stenfors, 32.

Stenfors aloitti liigauransa 2008-09 ja on edustanut seuraa kaikki muut liigakaudet paitsi oltuaan SSV:ssä ja Viikingeissä vuodet 2013-16. Luunkova pakki oli viimeksi haastattelussa, kun TPS oli häviöllä sarjassa 1-3.

Perjantai-iltana TPS voitti seitsemännen finaalin jatkoajalla ja varmisti Suomen mestaruuden voiton 4-3.

Puhuttiin pari peliä sitten. Nyt on varmaan vähän erilainen ääni kellossa kuin silloin?

– Joo kyllä.

– Mut sinällään vaikka tää tuli tossa loppuun tasoihin, niin kaksi erää mentiin kyllä ihan täysin meidän käsikirjoituksen mukaan. Mä oon pettynyt siihen, että meidän ketju ei niistä paikoista tehnyt. Kaveri siis puolesta kentästä lakasi meidän ekaan äijään 10 kertaa, ja me oltiin läpiajoissa ja 2v1, ja ei saatu mitään aikaiseksi.

– Meinattiin vähän niin kuin pylläyttää tämä ottelu, mutta onneks toi kakkonen oli taas kova. Aika hieno tarina heiltä. Ihan ylivoimanen peli taas, Stenfors tykitti totutun kriittisesti.

TPS:lla oli tosiaan peli näpeissä kahden erän jälkeen ja se johti 2-0. KrP sai kuitenkin hyvän päätöserän lisäbuustin ja nousi tasoihin. Jatkoajalla sankariksi nousi konkari Mikko Hautaniemi, joka ohjasi pallon maaliin ajassa 70.22.

TPS korostaa duunariasennetta omassa tekemisessään. Sen yhtenä ilmentymänä voi pitää sitäkin, että se taisteli 4-3-sarjavoittoon oltuaan tappiolla siinä jo 1-3.

– Vaikka kaveri johti 3-1 sarjaa, me tultiin sieltä seiskapeliin ja jatkoajalle, niin olihan tää aikamoinen näyte henkisestä puolesta.

– Onko ikinä kukaan tullut tosta asetelmasta? Ei varmaan. Näytettiin, että ollaan aika isoja poikia, eikä me lähdetty panikoimaan. Jos se kausi olis loppunut Raholassa 4-1, niin se olis ollut ihan ok, mutta kaveria antoi meille lisäelämiä koko ajan ja me otettiin niistä koppi, Stenfors tiivisti joukkueen eetoksen.

Stenfors on pelannut urallaan viidet MM-kisat ja voittanut kaksi MM-kultaa. Hän on nähnyt isoja areenoita juuri MM-karkeloissa, mutta 5107-päinen yleisö oli konkarille ainutlaatuinen kokemus Suomessa.

– Ihan uskomaton. Tullut pelattua MM-kisoissa paljon pelejä jäähalleissa isoille yleisöille, mut jumalauta oli hieno. Yhtäkkiä Tepsin lätkäfanit on lähtenyt tänne. Kaveri joka aukoi päätä meikäläiselle koko sarjan, oli kiva että oli saanut vielä lisää porukkaa mukaan.

– Oli kyllä kiva pelata. Vielä tällain vanhoilla vanhoilla päivillä jaksoi aukoa mulle päätä pari viikkoa. Arvostan kyllä suuresti, Stenfors sanoi ei-ironisesti viitaten KrP-kannattajiin.

Mikko Hautaniemen ura päättyi varmuudella mestaruusmaaliin. Myös Stenforsin uran jatkon suhteen on arvuuteltu.

– Olis hieno lopettaa tähän, mutta tuntuu, että vielä haluaa tälle kaupungille ja seuralle antaa, jos joku tarjoo diilin, Suomen mestari vinkkasi.