Storgårds harmitteli tehottomuutta, mutta lupasi selvää voittoa seuraavaan peliin: ”Ei kait tasaisuudesta tykkää muut kuin katsojat”

Erik Storgårds (toinen oik.) on pitänyt KrP-hyökkääjät hyvin aisoissa finaalisarjassa. Kuva: Esa Takalo

Erik Storgårds (toinen oik.) on pitänyt KrP-hyökkääjät hyvin aisoissa finaalisarjassa. Kuva: Esa Takalo

Kupittaan palloiluhalliin tuli sunnuntaina paikan päälle 1878 katsojaa seuraamaan TPS:n ja Nokian KrP:n välistä toista miesten F-liigan finaalipeliä.

Perjantaina TPS oli pelissä selkeästi edellä, ja vei voiton jatkoajalla lukemin 4-3. Sunnuntaina peli oli tasaisempi, ja tällä kertaa oli KrP:n vuoro voittaa jatkoajalla 4-3, kun Henri Johansson ratkaisi pelin ajassa 62.23. Sarja on siis tilanteessa 1-1.

– En tiedä muuttuiko mikään isommin. Kaveri ehkä vähän aktivoi niiden karvia. Kyl me nyt vähän odotettiinkin, että ne jotain muuttaa tähän peliin. Mun mielestä me pelataan hyvin, mut me ei vaan tehdä maaleja tällä hetkellä. Meillä oli kyllä paikat voittaa tää peli varsinaisella peliajalla. Sitä pitää terävöittää, TPS-puolustaja Erik Storgårds pohti pelin jälkeen.

TPS osui kahdesti avauserässä ylivoimalla. Ensimmäinen tasavoimin syntynyt maali tuli vasta ajassa 57.31, kun Peteris Trekse vei kotijoukkueen 3-2-johtoon. KrP kuitenkin tasoitti vielä päätösminuutilla. Storgårds harmitteli sitä, että joukkue ei laittanut sisään niistä paikoista, mistä normaalisti onnistuu.

Toisaalta ainakin maaliodottama meni pelissä kohtuullisen tasan, vaikka TPS pelasi kolmesti ylivoimaa ja myös 5v3-ylivoimaa. KrP-maalilla Miro Tuomala oli erinomainen ja torjui rankkarinkin kolmoserässä. Oskari Fälden oli myös hyvässä iskussa ja pysäytti 21 kutia. TPS laukoi 14 kertaa ohi, kun tilastojen mukaan KrP vain kahdesti.

KrP:n jäähyistä on riittänyt parranpärinää. Varsinkin Lauri Alkin ulosajosta, joka tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

– Linjaus on tehty, että katsotaan nuo pääosumat niin kyllä ne silloin pitää katsoa. Itehän me ollaan tää tie valittu. Ei mulla siihen ole lisättävää. Katsotaan jos on aihetta, mutta ei katsota turhaan, Storgårds linjasi.

TPS:n kakkosviisikko on ollut finaaleissa erinomainen. Se vei perjantaina pelinsä 1-0. Sunnuntaina se pelasi tasavoimin 0-0, mutta aiheutti jatkuvasti päänvaivaa KrP-viisikoille.

Kentällinen puolustaa myös erittäin hyvin, ja siinä kaksi peliä erittäin hyvin pelanneella Storgårdsilla on ollut iso vaikutus.

– Meillä on tosi selkeet roolit. Hautaniemi (Mikko) tekee maalit, Laine (Olli) syöttää maalit, Vesterinen (Waltteri) rakentaa peliä, mä puolustan ja Ojala (Tuomas) tekee vähän kaikkea. Se on toiminut hyvin. Vaikea meille on maaleja tehdä, mutta pitäis tuottaa eteenpäinkin muutama maali ainakin per peli.

Joukkueet kohtasivat sunnuntaina viidennen kerran tällä kaudella, ja viidennen kerran ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen. Tasaista on siis ollut, mutta miten käy tiistaina Raholassa klo 18.30 alkavassa ottelussa?

– Veikkaan, että hanat aukeaa Raholassa ja otetaan selvänumeroinen voitto.

Sieltä tulee siis kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan voitto näiden joukkueiden kohtaamisissa.

– Ei kait tasaisuudesta tykkää muut kuin katsojat, Storgårds heittää loppuun.