Suomen nuorille pettymys MM-välierissä – Ruotsi voitti maalitalkoot lukemin 12-10

Ruotsi juhli Suomen kustannuksella MM-välierissä. Kuva: IFF

Ruotsi juhli Suomen kustannuksella MM-välierissä. Kuva: IFF

Suomen U19-miesten salibandymaajoukkue kärsi lauantaina kirvelevän 10-12-tappion Ruotsia vastaan MM-kisojen välierissä.

Avauserä oli ruotsalaisten heiniä maalein 3-0 ja Suomella oli selkeästi vaikeuksia pelissään. Toisessa erässä molemmat osuivat kahdesti, ja Ruotsin 5-2-maali oli suomalaisittain epäonnekas osuma. Kolmas erä olikin sitten erittäin tapahtumarikas.

Suomi aloitti hyvin ja Ville Heiska toi Suomen kahden maalin päähän. Ruotsi kuitenkin kuittasi nopeasti. Luukas Hyvärisen kaventaessa 4-6 ajassa 43.15 Suomen tilanne näytti hyvältä. Ruotsi kuitenkin iski vielä kolmesti erän avauskympillä ja johti peliä 9-4 ennen viimeistä kymppiä.

Tämän jälkeen nähtiin jotain erikoista. Suomi iski minuuttiin ja 43 sekuntiin neljästi, ja peli oli yhtäkkiä jo 9-8 ajassa 52.24. Viimeisellä vitosella Gabriel Kohonen (Mika Kohosen poika) vei ylivoimalla Ruotsin taas kahden maalin johtoon. Sakarias Ulriksson osui tämän jälkeen kahdesti tyhjiin. Suomi kavensi kahdesti, mutta sen lähemmäksi se ei enää päässyt.

Kaikkiaan ottelu ei ollut puolustus- ja maalivahtipelin juhlaa, kuten tuloksesta voi päätellä. Varsinkin kolmoserässä peli ei ollut kovin selkeästi kummankaan näpeissä, mutta siinä Suomella oli aihioita mennä ohi. Myös paremmalla alulla Suomella olisi ollut oiva sauma ottaa pelistä voittokin. Pisteiden valossa erottuivat Ulriksson (4+1) sekä Suomelta Hyvärinen (2+3) ja Eero Koistinen (3+1).

Tulos tarkoittaa sitä, että Ruotsi pelaa sunnuntaina klo 17 alkavassa finaalissa Sveitsiä vastaan. Suomen kohtalona on kohdata Tshekki pronssipelissä klo 14.