Classic-varaus Hemerka erottuu fyysisillä ominaisuuksillaan: ”Olen varmaankin perinyt jotain isäni puolelta”

Classic varasi Adam Hemerkan draftissa. Kuva: Anssi Koskinen

Classic varasi Adam Hemerkan draftissa. Kuva: Anssi Koskinen

F-liigan ensimmäinen draft-tilaisuus järjestettiin keskiviikkona Lempäälän Bläk Boksissa. Yksi nimekkäimmistä valinnoista oli tshekkipakki Adam Hemerkan varaaminen Tampereen Classiciin.

Hemerka, 20, ei jää pelkäksi varaukseksi, sillä Classic on solminut Hemerkan kanssa sopimuksen ensi kaudesta ja pelaaja nähdään F-liigakaukaloissa syksystä alkaen.

– Classic on yksi maailman suurimmista seuroista ja kyseessä on erittäin hyvä organisaatio F-liigassa. Heillä on hyviä pelaajia, joilla on erinomaisia ominaisuuksia. Olen erittäin innoissani, kun saan liittyä Classicin joukkueeseen ja pääsen pelaamaan F-liigassa, Hemerka sanoitti tilaisuuden jälkeen.

Classic tippui tällä kaudella puolivälierissä, joten se pääsi tekemään varauksen jo kahdeksantena. Hemerka oli joukkueen ensimmäinen valinta kolmesta mahdollisesta. Hemerka sanoi, että avauskierroksen valinta oli hänelle kunnia-asia.

Hemerka on pelaajana nopea ja fyysisesti vahva. Puolustajaksi hän on myös pallollisesti etevä. Nuoresta iästään huolimatta ehtinyt nuorten MM-kullan jälkeen edustamaan Tshekkiä jo kaksissa MM-kisoissa.

Pääkallon korviin kantautui Tshekistä tietoa, että Hemerkaa pidetään jopa fyysisesti kovimpana tshekkipelaajana tällä haavaa. Miksi näin on?

– Harjoittelen paljon ja teen kovasti töitä. Minulla on erikoisharjoitteita fyysiseen pelin ja vauhdin osalta. Sen lisäksi olen varmaankin perinyt jotain isäni puolelta. Siinäpä se, Hemerka arvioi.

Suomi ei ole Hemerkalle ennestään tuntematon maa, sillä hän oli EräViikinkien organisaatiossa kaksi lyhyttä pätkää vuosina 2019-21. Nykyisin Hemerkan pelipaikaksi on vakiintunut puolustajan tontti, mutta aiemmilta vuosilta hänet voi muistaa muistakin rooleista.

– Pelasin aiemmin hyökkääjänä ja varsinkin sentterinä, kun olin täällä pari vuotta sitten. Nykyisin pelaan mieluummin puolustajana, sillä kun siirryin Mlada Boleslaviin (Florbal MB), niin minulle sanottiin, että olen parempi puolustajana. Myös maajoukkueessa olen pelannut puolustajana. Pääsen hyökkäämään puolustusalueelta ja se sopii minulle parhaiten.

Tshekistä kantautui myös tietoa, että Hemerkalla on jalkapallotaustaa, ja hän on ollut siinäkin lajissa lahjakas. Lajivalinnaksi muodostui kuitenkin salibandy.

– Pelasin lapsena jalkapalloa, mutta pelasin kyllä silloin jo salibandya siinä rinnalla. Päädyin valitsemaan salibandyn, sillä salibandyssa ihmiset ympärillä miellyttivät. Minulla oli joitain vammoja silloin, mutta se ei ollut syynä siihen, että valitsin salibandyn.

Hemerka pelasi nuorena nykyisin tunnettujen tshekkiläisten jalkapalloilijoiden kanssa samassa akatemiassa. Adam Hložek edustaa nykyisin Bundesliigan Leverkusenia ja Lukas Vorlicky Serie A:n Atalantaa. Hemerkan mukaan vanhat pelikaverit seuraavat tiiviisti toistensa urheilu-uria ja ovat toistensa ”faneja”.

Kuten mainittua, Classic on maailman ja F-liigan kärkiorganisaatioita. Se on myös pystynyt tarjoamaan useille huippupelaajille hyviä sopimuksia, joten ainakin osa pelaajista on voinut keskittyä pelkästään salibandyn pelaamiseen.

Oletko ammattilaispelaaja tästä lähtien?

– Olen opiskelija. Classic on kuitenkin järjestänyt asiat niin, että voin keskittyä salibandyyn ja opiskeluun. En tiedä olenko varsinaisesti ammattilainen, mutta olosuhteet ovat erinomaiset.

Olet siis enemmänkin puoliammattilainen?

– Kyllä, Hemerka vahvisti.