Kruminsin ensi kauden osoite varmistui – siirtyy Allsvenskanin Warbergiin

Morics Kruminsin ura jatkuu Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kuva: Esa Takalo

Morics Kruminsin ura jatkuu Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kuva: Esa Takalo

Pitkän uran Suomen liigatasolla tehnyt latvialaispuolustaja Morics Krumins, 30, siirtyy ensi kaudeksi Warberg IC:n paitaan Ruotsin Allsvenskaniin.

Krumins on yksi kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistuksista suomalaisessa salibandyssa. Monipuolinen Krumins edusti pääsarjoissa Nokian KrP:ta yhdeksän kautta ja sitä ennen yhden kauden PSS:aa Divarissa.

Latvialainen pelasi kaikkiaan 294 liigapeliä KrP:ssa ja iski 113 maalia sekä tarjosi 96 maalisyöttöä. Keväällä 2018 ja 2021 Krumins saavutti SM-pronssia sekä viimeisellä kahdella kaudella SM-hopeaa. Hän on edustanut Latviaa MM-tasolla kuudesti.

Krumins kertoi Warbergin sivuilla, että hän on haaveillut Ruotsissa pelaamisesta aina siitä lähtien kun siirtyi Suomeen 11 vuotta sitten, ja paljasti opiskelleensa ruotsin kieltä jo tuolloin. Siirto Ruotsiin oli keskusteluissa jo 2018, mutta silloin Kruminsin elämäntilanne ei antanut siirrolle myöten, sillä hän oli juuri aloittanut opiskelut yliopistossa.

– Tänä vuonna ajoitus oli täydellinen, kun Johan (Astbrant) otti minuun yhteyttä tulevaisuuden suunnitelmien osalta, koska opiskeluni olivat ohi ja minä sekä puolisoni olimme etsimässä uusia haasteita elämässämme, Krumins kertoi seuran haastattelussa.