Nämä neljä draftattua pelaajaa nähdään ensi kaudella F-liigassa – kaikki Tshekistä

Martin Hanousek edustaa ensi kaudella Nurmon Jymyä. Kuva: Anssi Koskinen

Martin Hanousek edustaa ensi kaudella Nurmon Jymyä. Kuva: Anssi Koskinen

F-liigan draft järjestettiin viime viikolla Lempäälän Ideaparkissa. Tapahtumassa tehtiin kaikkiaan 36 varausta, joista tällä tietoa neljä pelaajaa esiintyy ensi kauden F-liigassa.

Tshekkipuolustaja Adam Hemerkasta julkaistiin tuoreeltaan haastattelujuttu. Hemerka liittyy Classicin vahvuuteen.

EräViikinkien Simon Stransky oli viime kaudella Tshekin liigan 3. tehokkain pelaaja ja helsinkiläisten ykkösvaraus. FBC Liberecin laituri iski 26 otteluun tehot 32+33. Stransky on U19-ikäluokan maailmanmestari vuodelta 2021.

ErViin siirtyy myös Matej Penicka, jonka viime kauden seura oli Florball MB. 23 peliin laituri naulasi tehot 16+8. Kahdella edellisellä kaudella EV:n kakkosvaraus onnistui pistemielessä paremmin. Penicka oli myös voittamassa Tshekille vuoden 2021 nuorten MM-kultaa.

Vähemmälle huomiolle jäi, että Nurmon Jymy vahvisti maalivahti Martin Hanousekin sopimuksen. Tshekkivahti oli Jymyn ensimmäisen kierroksen varaus. FBC Štíři České Budějoviceä Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Hanousek pysäytti palloja sarjassa peräti 87% varmuudella.

Artikkelin tiedot eivät tarkoita sitä etteikö joidenkin pelaajien kanssa käytäisi neuvotteluita, ja etteikö varattuja pelaajia voida nähdä enemmänkin liigassa.