Oilers julkaisi ensi kauden joukkueensa – ”Isoin asia on varmasti pallollisen pelin kehittäminen”

Aleksi Lammi otti viime kaudella vetovastuun kesken sesongin. Kuva: Esa Jokinen

Aleksi Lammi otti viime kaudella vetovastuun kesken sesongin. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigassa menneellä kaudella pronssia saavuttanut Esport Oilers julkaisi kauden 2023-24 joukkueensa.

Pelaajalistalta löytyy kaikkiaan 28 nimeä ja kaksi pelaajaa, jotka ovat mukana kesäharjoitteluringissä. Marko Juseliuksen tilanne on Oilersin uutisen mukaan vielä auki.

Maalivahti Joonas Kaltiainen siirtyi Ruotsiin ja tutkapari Niko Nordström lopetti pääsarjatasolla. Tuure Ailio, Kristian Lamminen, Miko Summanen, Topias Ilmivalta sekä Leevi Rantala eivät myöskään jatka joukkueessa ensi kaudella. Taustoilta joukkueenjohtaja Kaj Fernström sekä huoltaja Kai Kaltiainen päättivät työnsä Oilersin liigajoukkueen taustalla. Fysioterapeutti Valtteri Saari ei myöskään jatka joukkueessa.

Uutena maalivahtina Oilers kiinnitti Markus Laakson Happeesta. Uusia kenttäpelaajia ovat Riku Reunamäki, Eetu Nykänen, Lauri Palvaila, Eetu Sorvali, Perttu Järvinen, Justus Mustonen ja Jesper Silvonen. Päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi Oilersin uutisessa, että joukkueeseen on haettu ennen kaikkea leveyttä jo kokeneista liigapelaajista.

Oilersille pronssi oli kolmas perättäinen mitali, ja joukkue on ollut välierissä nyt neljällä kaudella peräjälkeen. Menneellä kaudella sen suurin saavutus oli Classicin pudottaminen puolivälierissä voitoin 4-0. Lammi kommentoi uutisessa laajasti joukkueen mennyttä ja tulevaa.

Hänen mukaansa on syytä tehdä muutoksia mestaruuden tavoittelua ajatellen.

– Mitä pelaamiseen tulee, niin isoin asia on varmasti pallollisen pelin kehittäminen. Haluamme isossa kuvassa pitää kiinni energisestä ja aktiivisesta pallottomasta pelistämme, mutta pallolliseen peliin kaipaamme lisää toisteisuutta ja rakennetta, mikä toivottavasti tuo peliin lisää ennakoitavuutta ja tätä kautta lisää pelinopeutta ja laadukkaampaa yhteistyötä.

– Tarkoituksena on pelata jatkossakin aktiivisesti, ja tätä kautta ehkä erottuakin vähän muista kärkijoukkueista. Järjestäytynyt hyökkäyspelaaminen ei kuitenkaan saa olla pärjäämisemme este, vaikka suurimmat vahvuutemme ovatkin pelin muilla osa-alueilla. Lisäksi mainitaan vielä isona teemana sopeutuminen ja reagointi. Yhden tempun ponit eivät oikein pärjää enää tätä nykyä. Tämän takia työkalupakkiin on pystyttävä tuomaan monipuolisesti eri rytmejä ja vaihtoehtoja niin pallolliseen kuin pallottomaan peliin, Lammi ruoti pelillistä puolta.

Lue lisää Oilersin sivuilta

Oilers 2023-24
1 Rasmus Hellsten
2 Aaro Astala
4 Ilari Talvitie
7 Riku Reunamäki
8 Olli Jokela
11 Santeri Lindfors
14 Jesperi Lindfors
16 Eetu Sorvali
17 Eetu Nykänen
18 Antti Suomela
19 Perttu Järvinen
22 Heikki Iiskola
23 Matias Veikkola
36 Markus Laakso
38 Elias Pekari
55 Lauri Palvaila
62 Matias Juuranto
70 Justus Mustonen
71 Jesper Silvonen
73 Justus Kainulainen
74 Tuomas Markkula
75 Joona Larte
76 Rasmus Kainulainen
80 Eetu Niemelä
88 Markus Markkola
92 Tuomas Iiskola
97 Arttu Haapala
98 Emil Kallio
Valtteri Heinonen (kesäharjoitusryhmä)
Tom Fougstedt (kesäharjoitusryhmä)

Toimihenkilöt:
Päävalmentaja Aleksi Lammi
Valmentaja Mika Väisänen
Valmentaja Jussi Sihvonen
Fysiikkavalmentaja Aapo Räntilä
Joukkueenjohtaja Rasmus Markelin
Joukkueenjohtaja Niko Kakko