Pääkallolle uusi julkaisija – ”Uskon niin Pääkalloon kuin salibandyyn lajinakin”

Kuvituskuva: salibandy.fi

Kuvituskuva: salibandy.fi

Fat Pipe:n ja Pääkallon omistaja Power Stick Oy on myynyt Pääkallon liiketoiminnan Matti Liljaniemen omistamalle yritykselle. Liljaniemi toimii 1.6.2023 lähtien Pääkallon julkaisijana.

Pääkallon toimitus säilyy ennallaan, ja jo vuodesta 2012 sivustolle mukaan tullut ja vuonna 2017 päävastuun ottanut Joel Siltanen jatkaa sivuston vastaavana päätoimittajana.

– Olemme päättäneet keskittyä yhä selkeämmin salibandyvarusteiden valmistukseen ja myyntiin. Olemme olleet Pääkallon taustalla lähinnä kustantajan roolissa, koska koemme, että salibandy tarvitsee oman mediansa. Power Stick Oy:n toimitusjohtaja Sami Turtiainen kertoo.

– Pääkallo onnistuu tuomaan lajia esiin myös valtamedioissa ja on siten erittäin arvokas lajille. Onneksi löysimme uuden omistajan medialle, joka takaa sen jatkuvuuden ja mahdollistaa paremman keskittymisen Pääkallon kehittämiseen, Turtiainen summaa.

44-vuotias Liljaniemi on ollut Jatkoaika.comin toiminnassa mukana sivuston perustamisesta vuonna 2001 lähtien, ja Suomen johtavassa jääkiekkomediassa hän on ollut päätoimittajana, hallituksen puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana.

Lisäksi Liljaniemi työskenteli aiemmin lähes 12 vuotta Alma Medialla useissa eri verkkoliiketoiminnan johto- ja kehitystehtävissä. Kuluvan vuoden aikana hän on aloittanut myös pesäpallosivusto Supervuoro.comin uuden verkkolehden toimitusvastaavana.

– Olimme Samin ja Power Stickin kanssa keskustelleet Pääkallon tulevaisuudesta jo aiemmin, ja nyt kun minulle tarjoutui mahdollisuus ottaa vastuu ja omistajuus koko mediasta, se tuntui tilaisuudelta, mitä ei voi jättää käyttämättä, Liljaniemi sanoo.

– Uskon niin Pääkalloon kuin salibandyyn lajinakin. Kasvunvaraa on, ja aktiivisempi ote sivuston ja toimitetun sisällön kehittämiseen myös julkaisijan taholta toivottavasti näkyy pian myös lukijoillemme.

Urheilumedian moniottelijan Liljaniemen oma salibandytausta on melko kaukana peräpeilissä, mutta pari kovaa nimeä hän pystyy tiputtamaan keskusteluun menneiden vuosien joukkuekavereinaan.

– Puulaakia on tullut sittemminkin pelattua, mutta omat todelliset kilpailulliset salibandyn ajat sijoittuvat 90-luvun lopulle. Omat tähtihetketkin jäivät silloin melko vähiin, mutta kun kunniakkaassa, lähes legendaarisessa Ruunien Ruunissa samoissa A- ja B-juniorijoukkueissa pelasivat sittemmin maailmanmestareiksi kohonneet Santtu Manner ja Mika Savolainen, taidettiin joku peli silloin voittaakin, Liljaniemi kertoo.

37-vuotias Siltanen jatkaa päätoimittajana vastuussa Pääkallon toimitetuista sisällöistä aivan kuten aiemminkin. Tuleva kausi on Joelille jo 12. Pääkallon kokoonpanossa.

– Ensinnä henkilökohtainen kiitos eritoten Samille ja kaikille Fat Pipelta, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa Pääkallon toimintaa jo pitkään. Se on ollut korvaamatonta lajikulttuurityötä ja toivottavasti myös koko lajiväki osaa arvostaa sitä panosta.

– Matti on jo ennestään tuttu Pääkallon foorumin puolelta. Aivan hirveän monella suomalaisella tekijällä ei ole samanlaista kokemusta verkkotoimittamisesta ja -julkaisemisesta kuin hänellä. Tervehdin ilolla yhteistyön syvenemistä, ja uskon, että Matti pystyy sparraamaan toimituksesta irti entistä parempaa salibandysisältöä.

Pääkallon liiketoiminnan kauppa ja julkaisijan vaihtuminen tapahtuu 1.6.2023.