Strandberg ei jatka Växjössä – tuleva osoite on arvoitus

Santtu Strandbergin pelit eivät jatku Växjössä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Santtu Strandbergin pelit eivät jatku Växjössä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Suomalaismaalivahti Santtu Strandberg, 32, ei jatka SSL:n Växjön riveissä ensi kaudella, kertoi Expressen aiemmin tällä viikolla.

Strandberg on edustanut joukkuetta kaksi kautta ja pelannut Ruotsissa kaikkiaan 75 liigapeliä. Växjön kanssa hän on eteni kahdesti välieriin sarjassa. Strandberg saavutti joukkueen kanssa myös Ruotsin cupin voiton edellisellä kaudella.

Strandberg on kuulunut sarjan parhaisiin torjujiin, ja lähtöä joukkueesta pidetään yllätyksenä. Expressenin jutun mukaan kyse olisi osin rahasta. Pääkallon tietojen mukaan Växjö kuuluu kuitenkin sarjan varakkaimpiin seuroihin, joten tuossa mielessä asiaa voi pitää yllättävänä.

Strandberg on pelannut Suomessa 313 liigapeliä Erässä, SSV:ssä, Viikingeissä ja EräViikingeissä saavuttaen yhden SM-pronssin ja yhden SM-hopean. Strandberg kuuluu myös maajoukkuerinkiin ja on pelannut urallaan 16 maaottelua.

Tällä hetkellä on vaikea sanoa missä ura jatkuu, sillä ykkösvahdin paikkoja ei ole liiaksi auki tällä hetkellä Ruotsissa tai Suomessa. Sveitsi on toki aina myös varteenotettava vaihtoehto.