Suomessa järjestetään salibandyn MM-kisat perättäisinä vuosina – ”Tästä lähdetään rakentamaan ennennäkemätön salibandyjuhlaa”

Suomessa pelattiin MM-kisat viimeksi joulukuussa 2021. Kuva: salibandy.fi

Suomessa pelattiin MM-kisat viimeksi joulukuussa 2021. Kuva: salibandy.fi

Suomessa pelataan salibandyn MM-kisat vuosina 2026 ja 2027. Tampere järjestää miesten MM-kisat vuonna 2026 ja Turku vuoden 2027 naisten MM-kisat.

Asia ratkesi viikonvaihteessa Malmössä pidetyssä IFF:n kokouksessa, jossa Suomen Salibandyliiton hakemukset hyväksyttiin. Alustavat päivämäärät miesten tapahtumalle ovat 4.–13.12.2026 ja naisten MM-kisoille 3.–12.12.2027.

– Todella mahtavaa, että molemmat hakemuksemme menestyivät täydellisesti! On harvinaista herkkua päästä tarjoamaan suomalaiselle urheiluväellä aikuisten arvokisat peräkkäisinä vuosina kotimaassa. Tästä lähdetään rakentamaan ennennäkemätön salibandyjuhlaa, Salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori iloitsi liiton tiedotteessa.

Miesten kisat Suomi saa hiukan etuajassa, sillä yleensä väliä on 8-10 vuotta. Suomessa pelattiin viimeksi 2021 (alunperin 2020) Helsingissä. Naisten kisat miteltiin Suomessa viimeksi vuonna 2015 Tampereella.

– Tapahtumien välille on tarkoitus rakentaa vahva jatkumo ja side faneille, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille. Iso kiitos kuuluu myös yhteistyökaupungeille Tampereelle ja Turulle, jotka osoittivat suurta halukkuutta isännöidä ja emännöidä MM-tapahtumia. MM-kisat rakentuvat vahvasti pääareenan ympärille ja kummassakin kaupungissa MM-ottelut päästään pelaamaan isoilla areenoilla ja kaikin puolin huippuolosuhteissa, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sanoitti tiedotteessa.

Tampereen pääareenana toimii yli 13 000 vetävä Nokia Areena, jossa pelataan puolivälieristä alkaen. Muita areenoita ovat noin 7000 katsojaa vetävä Hakametsän halli ja Kauppi Sport Center, jonne mahtuu 1300 katsojaa. Kaupissa ei tosin pelata jos Hakametsän palloiluhalli valmistuu kisoihin mennessä.

Naisten kisojen pääareena on noin 12 000 vetävä Gatorade Center. Toisena areenana on 3000 vetävä Kupittaan palloiluhalli.

IFF päätti kokouksessaan myös vuoden 2025 naisten kisojen kohtalosta. Kisat pelataan 5.–14.12.2025 Tshekin Brnossa ja Ostravassa. Vuoden 2023 naisten kisat pelataan Singaporessa ja miesten vuoden 2024 kisat Malmössä.