Welhot-nimi palaa miesten sarjaan – ”Toiminnan loppuminen oli melko lähellä”

Kuopion Welhot palaa miesten sarjoihin. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kuopion Welhot palaa miesten sarjoihin. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Welhot-nimi palaa ensi kaudella myös miesten Suomisarjan sarjataulukkoon, seura tiedotti maanantaina.

Kaudella 2022-23 joukkue toimi Pohjois-Savon Welhot ry:n alaisuudessa. Nyt PSW:n toiminta loppuu, ja edustustoiminta palaa Welhot ry:n alle. Joukkue menestyi viime kaudella hyvin voittaen oman lohkonsa Suomisarjassa. Jatkopeleissä se kuitenkin taipui Loviisan Torille.

Urheilullisesta menestyksestä huolimatta toiminta oli taloudellisesti tappiollista. Seurassa jouduttiin miettimään toden teolla miten toiminta saadaan turvattua.

– Toiminnan loppuminen oli melko lähellä ja meidän piti kääntää vielä kaikki kivet, jotta miesten edustussalibandy jatkuisi Kuopiossa vielä tulevaisuudessa, joukkueen manageri Niko Eskelinen pohti seuran tiedotteessa.

Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi kiitteli tilanteessa yhteistyötä tehneitä paikallisseuroja.

– Edustusurheilulla on oma tärkeä roolinsa seuratoiminnan esiin tuomisessa, esikuvien luomisessa, sekä lasten ja nuorten innostamisessa lajin pariin. Tältä osin miesten edustusjoukkueen toiminnan päättymisellä olisi voinut olla merkittäviä ja pitkäaikaisia vaikutuksia myös muihin toimintoihin. Hienoa, että asia saatiin ratkaistua yhteistyössä PSW:n sekä VehVen kanssa nopealla aikataululla, Lappi sanoitti.

Welhojen uutinen