Champions Cupin puolivälieräparit on selvillä – Kivilehto haastaa Kohosen

Classic ja Falun ovat mukana tämän vuoden Champions Cupissa. Kumpikaan ei ole tosin maansa mestari tällä kertaa. Kuva: Anssi Koskinen

Classic ja Falun ovat mukana tämän vuoden Champions Cupissa. Kumpikaan ei ole tosin maansa mestari tällä kertaa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomalaisjoukkueet kohtaavat elokuussa alkavan Champions Cupin puolivälierissä ruotsalaiset vastustajat.

Naisten mestari TPS pelaa Pixboa vastaan. Naisten Suomen kakkonen haastaa viime vuodet naisten salibandykenttiä hallinneen Team Thorengruppenin.

Miesten puolella Suomen mestari TPS mittaa Falunin terävyyden. Suomen Cupin voittanut Classic sen sijaan mittelee Ruotsin mestari Storvretaa vastaan. Otteluparissa on siksikin mielenkiintoa, että Storvretaa valmentaa Mika Kohonen ja Classicia Juha Kivilehto. Lajilegendat ovat vanhoja pelikavereita peliuriltaan, ja kohtaavat ensimmäisen kerran valmentajina.

Naiset

Pixbo Wallenstam IBK- TPS
Classic – Thorengruppen
Zug United – 1. SC Vitkovice
FBC Ostrava – Kloten-Dietlikon Jets

Miehet

IBF Falun – TPS
Classic – Storvreta IBK
Floorball Köniz – Tatran Stresovice
FbS Bohemians – SV Wiler-Ersigen

Champions Cup pelataan nyt uudistuneella formaatilla, jossa rankingin kärkimaista (Ruotsi, Suomi, Tšekki ja Sveitsi) kustakin on mukana kaksi joukkuetta. Osallistumisoikeus on maan liigamestarilla sekä cupvoittajalla, ja mikäli sama joukkue on vienyt molemmat, saa kansallinen liitto päättää, saako paikan liigan vai cupin kakkonen.

Sekä naisten että miesten loppuottelut pelataan samassa paikassa samana päivänä, ja paikka sekä ajankohta päätetään, kun finaalijoukkueet ovat selvillä.

Ottelut pelataan IFF:n Champions Cup -säännöillä. Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Ensimmäinen kohtaaminen voi päättyä tasapeliin, mutta mikäli niin käy ja toisenkin kohtaamisen tilanne on tasan varsinaisen peliajan päätyttyä, ratkaistaan voittaja 10 minuutin maalista poikki -jatkoajalla ja tarvittaessa viiden laukojan rangaistuslaukauskisalla.

Alustavat aikahaarukat ottelupäiville:

Naisten ja miesten puolivälierät pohjoinen

14. – 20.8. sekä 21. – 27.8.

Naisten ja miesten puolivälierät etelä

11. – 17.9. ja 18. – 24.9.

Naisten välierät pohjoinen ja etelä

30.10. – 5.11. ja 6. – 12.11.

Miesten välierät pohjoinen ja etelä

20. – 26.11. ja 27.11. – 3.12.

Loppuottelut

22. – 28.1.2024

Champions Cupin sivusto

Teksti: Osin salibandyliiton tiedotteesta