Siirtouutisia Ruotsista – maajoukkuepuolustaja Mettälä jatkaa uraansa Rönnbyssä

Iida Mettälä vaihtaa seuraa Ruotsissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Iida Mettälä vaihtaa seuraa Ruotsissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Maajoukkuepuolustaja Iida Mettälä, 21, vaihtaa seuraa Ruotsin liigan sisällä. Mettälä siirtyy kahden kauden jälkeen Malmöstä Rönnbyn paitaan.

Mettälä on pelannut Ruotsin liigassa kaikkiaan 51 SSL-ottelua (5+14). Rönnbyssä pelaavat myös suomalaispelaajat Sofia Mittentag sekä Mira Wickman.

Suomessa Mettälä pelasi kaikkiaan 47 liigapeliä turkulaisessa FBC Loistossa ennen siirtoaan Ruotsiin. Alkukesästä levisi huhuja joiden mukaan Mettälä saattaisi palata Loistoon tulevaksi kaudeksi. Mettälä on edustanut Suomen naisten maajoukkuetta vuoden 2021 MM-kisoissa, joten palkintokaapista löytyy MM-hopea. Samana vuonna Mettälä juhli U19-ikäluokan MM-kultaa.

– Tätä ratkaisua ei ollut helppo tehdä. Varsinkin kun jälkimmäinen kausi Malmössä sujui vallan loistavasti. Sain paljon vastuuta hyvässä roolissa, loistavien pelaajien kanssa ja peli maistui. Olin iloisesti yllättynyt, että kiinnostusta riitti niinkin monesta eri seurasta. Se ja hyvät olot Malmössä tekivät päätöksenteon vaikeaksi. Päätin kuitenkin valita omasta mielestäni parhaimman mahdollisen paikan kehittyä edelleen salibandyn pelaajana ja siksi valinta kohdistui Rönnbyhyn. Joukkueessa on paljon potentiaalia, olosuhteet ovat hyvät ja valmennus erinomaista, Mettälä kommentoi tiedotteessa.