TPS sai selkäsaunan Falunissa ja lähtee kääntämään kelkkaa Turussa: ”Oli ”luokkaretkihenkinen” tapahtuma meille”

TPS jäi Falunin kyydistä Champions Cupin puolivälierien ensimmäisessä pelissä. Kuva: IFF

TPS jäi Falunin kyydistä Champions Cupin puolivälierien ensimmäisessä pelissä. Kuva: IFF

Turun Palloseuran miesten F-liigajoukkue aloitti viime viikonloppuna oman Champions Cup-urakkansa erittäin tahmeasti. Suomen mestari kärsi 5-12-tappion Falunia vastaan Ruotsissa.

Jos pelkkiä numeroita katsoo, niin avauserässä tilanne näytti vielä suotuisalta, kun Falun johti vain 2-1. Toisen erän alussa TPS käväisi 3-2-johdossa, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää.

– Lukemat olisi voineet olla rumemmat. Ei oltu yhtään mukana tuossa ensimmäisessä pelissä. Nähtiin millaisessa pelissä he ovat maailman parhaita.

– Ei onnistuttu omassa suunnitelmassamme ja jälki olikin sitten karua, päävalmentaja Perttu Kytöhonka sanoo suoraan.

Falun ei voittanut viime kaudella Ruotsin mestaruutta, mutta Ruotsin Cupin ja Champions Cupin kyllä. Se on kiistatta maailman parhaita joukkueita. Varsinkin pallollisen osaamisen suhteen voi olla vaikea löytää vertaista maailmasta.

TPS:n vahvuuksiksi on luettu eritoten vahva puolustusosaaminen, mutta loppulukemienkin perusteella voi päätellä, että ihan hirveän moni asia ei mennyt nappiin Falunissa.

– Varmaan oli paljonkin asioita, mutta meidän pallollinen pelaaminen oli ihan luokattomalla tasolla. Se johti myös siihen, että Falun oli ihan liian paljon pelivälineessä ja pääsi omalle mukavuusalueelleen kaikin puolin.

– Heikkoa pallollista peliä, ja menetettiin turhan kevyesti ja väärissä paikoissa. Ei ollut aikuinen esitys meiltä.

Vaikka TPS:n peli ei kulkenutkaan, niin Kytöhonka saa tiristettyä peliesityksestä jotain positiivistakin.

– Positiivista on ainakin se, että eka erä oli kaikkein hirvein, vaikka se oli tuloksellisesti tasaisin. Oikeat numerot olisi olleet varmaan 6-1 tai 7-1 siinä kohtaa.

– Me kyllä parannettiin ottelun aikana pikkuisen. Toisen erän alkupuolella päästiin jopa hetkeksi ihan mukaan peliin, kun ottelutapahtumien vastaisesti oltiin tasoissa hetken aikaa ja peli oli kohtuullisen tasaväkistä. Vähän jopa tapailtiin pelisuunnitelmaa siinä vaiheessa.

– Sitä kuitenkin seurasi synkkä hetki, jonka jälkeen olisi iso vuori kiivettävänä. Plussaksi voi siis laskea sen, että ihan katastrofaalisen avauserän jälkeen peli hieman parani, vaikka tulos oli kaikkea muuta kuin hyvä, Kytöhonka paaluttaa.

Champions Cupissa puolivälierät ovat kaksiosaisia ja tuloksista jaetaan pisteitä, mutta maalieroja ei lasketa. Näin ollen TPS:lla on toisessa ottelussa vielä saumat jatkoon jos se voittaa Falunin varsinaisella peliajalla (millä tahansa tuloksella). Tuossa tapauksessa edessä on jatkoaika.

Kytöhonka toivoo ryhmältään toiseen osaotteluun mentäessä eritoten sitä, että joukkue noudattaa pelisuunnitelmaa.

– Ei voi oikein todeta, että ensimmäisen ottelun pelisuunnitelma olisi ollut pielessä, kun ei päästy siihen kiinni lainkaan. Ennakkoduunin osalta ei ole syytä painaa paniikkinappulaa.

– Oli ”luokkaretkihenkinen” tapahtuma meille ja nyt käytiin se toteamassa. Suoritus oli niin kaukana totutusta ja harjoituspelien otteista, että ei ole mitään epäilystä, että palataan lähemmäs omaa tasoa. Siihen meillä on kaikki fokus, että päästään tiukasti kiinni omaan pelisuunnitelmaan.

– Todetaan sitten sen jälkeen, että oliko se hyvä vai ei, ja onko vastustaja parempi vai ei. Nyt ei päästy omilla aseilla haastamaan. Osa on aina vastustajan hyvyyttä, mutta tällä kertaa oli kyllä meidän huonoutta mukana.

Champions Cupin toinen puolivälieräpeli TPS-Falun pelataan sunnuntaina klo 15 alkaen Kupittaan palloiluhallissa. Ottelusta on tarjolla lähetys SalibandyTV:ssä.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen