Classicin ennätyksellinen tappioputki venyi kuuteen otteluun – entinen dynastiajoukkue jumbona viikonlopun jälkeen

Happee Steamers oli parempi lauantain paikallispelissä. Kuva: Esa Jokinen

Happee Steamers oli parempi lauantain paikallispelissä. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn pääsarjat käynnistyivät viikonloppuna laajalla rintamalla.

Lauantaina suurimmasta yllätyksestä vastasi Westend Indians. Erinomaisesti esiintynyt espoolaisporukka kaatoi Classicin Lempäälässä lukemin 9-2. Ottelun tehohahmo oli iki-Indians Valtteri Kainulainen, joka iski hattutempun ja rikkoi samalla 400 runkosarjan tehopisteen rajan liigatasolla.

Indians ei ole koskaan aiemmin voittanut Classicia yli maalilla. Voitot ovat olleet myös tiukassa, sillä Indians on voittanut Classicin neljästi kaikkiaan 40 kohtaamisessa ja edellisestä ehti kulua 4,5 vuotta. Indiansin kaikkien aikojen suurinumeroisin voitto Classicista ei ollut pelkkää tamperelaisten kompurointia.

– Ei käy silti kieltäminen, hieno matsi ja se pitää uskaltaa sanoa ääneen. Voittoa lähdettiin hakemaan ja tehtiin siihen vaadittavat asiat, Kainulainen sanoitti Indiansin raportissa.

Vaikka Indians otti ansaitun voiton, oli Classicin otteissa samaa tahmaisuutta kuin viime kauden lopussa. Champions Cupissa ja Super Cupissa hyvin esiintynyt Classic onkin hävinnyt tuloksen myötä jo kuusi perättäistä ottelua liigassa. Se nimittäin kärsi tappion viime kauden runkosarjan päätöspelissä KrP:ta vastaan ja hävisi sen jälkeen Oilersille puhtaasti 0-4 puolivälierissä.

Flashscoren datan lähtiessä vuodesta 2006 kertoi se, että koskaan aiemmin Classic ei ole hävinnyt yhtä monta miesten liigaottelua peräjälkeen, joten ainakin tällä aikavälillä kyse on ennätyksellisestä tappioputkesta. Vuodelta 2014 löytyi viiden ottelun tappioputki, jossa edellisen kauden kolmen finaalitappion jälkeen kaksi ensimmäistä liigapeliä syksyllä 2014.

Aaro Helin harmitteli Aamulehdessä Classicin heikkoa peli-ilmettä, joka näkyi varsinkin vieraiden mennessä 4-0-johtoon alussa.

– Kyllä ottelu hävittiin jo alussa. Emme olleet lainkaan valmiita. Erikoista, koska alla oli pari todella hyvää ottelua. Ehkä luulimme itsestämme liikaa, mitään muuta selitystä en keksi, Helin ryöpytti.

Vuosina 2016-2022 mestaruudet voittanut Classic on nyt miesten F-liigan jumbosijalla avausviikonlopun jälkeen.

Naisten liigassa SaiPa tuli rytinällä liigakartalle. SSRA kaatui Oulussa lukemin 8-2. Miisa Turunen osoitti kuuluvansa liigatasolle, ja maalasi neljästi heti avauspelissä korkeimmalla sarjatasolla. Welhoille siirtymä korkeimmalle tasolle ei ollut yhtä leppoinen. Joukkue kärsi peräti 1-11-tappion O2:sta vastaan, joka sekin nousi tälle kaudelle korkeimmalle tasolle. Iina Latvala iski O2:n paidassa 4+2. O2 pääsi kokemaan kovia sunnuntaina, kun SSRA jyräsi sen 6-0.

Turusen hurja vire jatkui sunnuntaina, kun SaiPa kaatoi Welhot 14-2. Turusen tehot olivat pelissä peräti 1+9. Samalla Turunen rikkoi yhden ottelun syöttöennätyksen naisten liigassa. Se oli aiemmin Mira Wickmannin nimissä (7 syöttöä). Naisten liigan yhden ottelun piste-ennätys on Classicin Nina Rantalan (nykyinen Rantanen) nimissä (7+5).

Miesten Divarissa miteltiin lauantaina Jyväskylän paikallisvääntö Happee Steamersin ja O2:n välillä. Steamersilla oli vahvuudessaan pelaajia Happeen liigajoukkueesta ja se voitti pelin maalein 5-4. Tehopelaajina kunnostautuivat Timi Kotka (1+3) ja Matti Minkkinen (3+0). O2:n kokenut Markus Manninen iski tehot 2+1.

Miesten liigan avausviikonloppu:

Perjantai

Pe Happee-LASB 4-5 rl.

Kooste:

Classic-Indians 2-9

Kooste:

Lauantai

SPV-TPS 8-5

Kooste:

OLS-Nokian KrP 5-11

Kooste:

Sunnuntai

Jymy-FBC Turku 5-3
Oilers-EräViikingit 7-6

Naisten liigan avausviikonloppu:

Perjantai

Classic-Koovee 6-4

Kooste:

FBC Loisto-TPS 3-6

Kooste:

Lauantai

O2-Jyväskylä-Welhot 11-1

Kooste:

SSRA-SaiPa 2-8

Kooste:

ÅIF-PSS 3-6

SB-Pro-EräViikingit 2-6

Kooste:

Sunnuntai

Su O2-SSRA 0-6

Kooste:

Su Koovee-SB-Pro 4-2

Kooste:

Su PSS-Loisto 3-5

Kooste:

Su Welhot-SaiPa

Divarin avausviikonloppu:

Perjantai
Hawks–M-Team 3-2 ja.
Rangers–Koovee 3-8

Lauantai

Konnat–LNM 4-8
Josba–SaiPa 3-4
Happee Steamers–O2-Jyväskylä 5-4
Tiikerit–ÅIF 5-4 ja.

Kooste:

Sunnuntai

Josba–Karhut 6-4