Gabriel Kohonen liekeissä Ruotsin liigan avauskierroksilla – johtaa pistepörssiä

Gabriel Kohonen on onnistunut Ruotsin liigan avauskierroksilla. Kuva: Riku Hämäläinen/IFF

Gabriel Kohonen on onnistunut Ruotsin liigan avauskierroksilla. Kuva: Riku Hämäläinen/IFF

Suomalaislegenda Mika Kohosen poika Gabriel Kohonen on vastannut suuriin odotuksiin Ruotsin liigan avauskierroksilla.

19-vuotias laituri iski viikonlopun avauspelissä puhtaan hattutempun (3+1) alle yhdeksään minuuttiin, kun Storvreta kaatoi Team Thorengruppenin maalein 6-5. Storvreta pelasi toisen pelinsä keskiviikkona nousijajoukkue Nykvarnia vastaan. Nykvarnin ensimmäistä kotiottelua oli seuraamassa 1362 katsojaa, mutta Storvreta oli vahvempi maalein 6-1.

Kohonen osui toisessa pelissä kahdesti ja on iskenyt tehopisteet 5+1 kahteen otteluun. Sillä saldolla debytantti johtaa tällä hetkellä Ruotsin liigan pistepörssiä. Pelejä osa joukkueista ja pelaajista on pelannut vasta yhden. Storvreta on voittosaldollaan sarjan kärjessä. Storvretan päävalmentaja on Mika Kohonen.

Gabriel Kohonen edustaa Ruotsin maajoukkuetta ja kertoi päätöksen vaikeudesta tässä Pääkallon haastattelussa.

Avauspelin hattutemppu: