Liigan toimitusjohtaja ja pääsarjapäällikkö reagoivat – Niemelän kontakti kurinpidon syyniin

Kurinpitodelegaatio arvioi vielä Jere Niemelän rikkeen tason. Kuva: F-liiga

Kurinpitodelegaatio arvioi vielä Jere Niemelän rikkeen tason. Kuva: F-liiga

F-liiga tiedotti tiistaina, että TPS:n Jere Niemelän kontakti Indiansin Jani Rauhalaan etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Tilanteessa Niemelän kyynärpää osui Rauhalaa kasvoihin. Tilanteesta ei tuomittu ottelussa rangaistuksia videotarkistuksenkaan jälkeen. Delegaation käsittelyyn tapaus menee siksi, että F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen ja pääsarjapäällikkö Joni Toivola tekivät tilanteesta rikkomusilmoituksen. Sääntö aiheesta löytyy alta:

Pääsarjojen sarjamääräykset 48 § Rikkomusilmoitus

Rikkomusilmoitus kurinpitoelimen käsiteltäväksi kuuluvasta asiasta, josta ottelun osapuoli tai sarjajärjestäjän edustaja (erotuomari tai otteluvalvoja) haluaa sarjajärjestäjän nimeämän kurinpitoasioita käsittelevän henkilön tai kurinpitoelimen päätöksen, tulee tehdä sarjajärjestäjälle. Runkosarjassa yksilöity ilmoitus tulee tehdä kirjallisesti ottelun jälkeisenä päivänä viimeistään klo 16.00. Pudotus- ja karsintaotteluissa ottelun jälkeisenä päivänä viimeistään klo 10.00. Toimitusjohtajan/toiminnanjohtajan ja pääsarjapäällikön yhdessä tekemän ilmoituksen perusteella asia voi tulla vireille 24 tunnin sisällä edellä mainittujen määräaikojen jälkeen.

Salibandyasiantuntija Toni Lötjönen otti tilanteen eilen X:ssä esille, ja se on nähtävissä tästä:

Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee se, että viime kaudella tällaisista tilanteista jaettiin jopa kahden ottelun pelikieltoja. Lötjönen kommentoikin myöhemmin, että linjaus olisi muuttunut tällaisissa tapauksissa F-liigan ”yhteinen pelikäsitys” -palavereiden myötä.

Tällaisia linjauksia on myös tiettävästi tehty, sillä erotuomarivaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Saastamoinen jakoi linkin kauden alla tehtyihin linjauksiin.

Kurinpitodelegaatio linjaakin nyt sitten mikä on Niemelän kohtalo, sillä ottelun tuomareiden mukaan tilanteessa ei ollut isompaa rikettä. Pelissä Niemelän rooli oli iso, sillä puolustaja iski jatkoajalla TPS:n 5-4-voittomaalin, ja hän myös syötti kaksi osumaa.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen