Nyt puhuu ihmemaalin iskenyt Olli Kinnunen – ”Selkärangastahan se tuli”

Olli Kinnunen teki yhden kauden maaleista ErVin verkkoon. Kuvan osuma syntyi viime kaudella. Kuva: Ari Arola

Olli Kinnunen teki yhden kauden maaleista ErVin verkkoon. Kuvan osuma syntyi viime kaudella. Kuva: Ari Arola

Oulun Luistinseura ei ole joka viikko valtakunnallisissa salibandyotsikoissa.

Sunnuntainen EräViikingit-ottelu kuitenkin muutti tilanteen. Alkuviikosta Helsingin Sanomat hämmästeli OLS-hyökkääjä Olli Kinnusen viimeistelyä. Kinnusen maali oli ehditty jo aiemmin ostaa somessa suuren ihmettelyn aiheeksi sen taidokkuuden vuoksi.

– Selkärangastahan se tuli, että ei sitä tilannetta sen enempää kerennyt miettiä. Sinänsä vähän huvittava ollut tämä tilanne, mikä tässä on ollut sen jälkeen, Kinnunen vastasi keskiviikkona.

Kinnunen siis onnistui laukomaan vaikeasta syötöstä suoraan siten, että hän käänsi vartaloaan nopeasti ja laukoi käytännössä oman selän takaa. Maalista näet hitaan ja nopean version alta.

– Pallo tulee otettua joskus haltuun tuolta selän puolelta, mutta ei ole kyllä tullut lauottua. Ei siinä kerennyt juuri miettiä, että ”yritänpä nyt tällaista”. Tuli pelaajan vaistolla. Hyvä, että meni maaliin. Sehän on tärkeintä, Kinnunen kertasi.

Tilanteessa näytti vähän siltä, että Kinnunen itsekin häkeltyi maalistaan.

– Ei ole tuollaista tullut aiemmin tehtyäkään, että sinänsä siinä itsekin vähän yllättyi.

Uusi OLS

OLS oli kauden alla uuden edessä, kun varsinkin kokeneita pelaajia lähti joukkueesta. 27-vuotias Kinnunen näkee uudessa tilanteessa myös hyvää.

– Ihan virkistävääkin meille, että tuli tosi paljon nuoria pelaajia tuolta junioreista niin on tullut vähän sellaista uutta tuulahdusta. Totta kai lähti paljon kokemusta ja maaleja, kun Sieppikin (Joni-Arttu) esimerkiksi lähti. Vähän erilaista sinänsä, mutta ihan kiva.

Kinnuselle liigakausi on jo uran kymmenes. Hyökkääjä on ottanut myös lisävastuuta pistetehtailussa ja johtaa OLS:n pistepörssiä tehoin 2+3.

– On valmennuksen kanssa ihan puhuttu sitä, että puolustajana pelasin viime kaudella jossain kohtaa, ja nyt kun hyökkääjänä omalla paikalla ollut, niin pystyy pisteiden valossa ottamaan enemmän roolia joukkueen tuloksenteosta. Ehkä sitä kautta pystyy nyt vielä enemmän auttamaan joukkuetta.

OLS lähti kauteen myös muuttamaan hiukan pelillistä sabluunaa. Varsinkaan hyvin toimineesta pallollisesta pelaamisesta ei haluttu luopua, mutta joukkue lähti hakemaan fyysisempää ja aggressiivisempaa otetta puolustuspeliinsä.

– Ihan hyvin on lähtenyt sinänsä. Kastellissa ensimmäisessä pelissä KrP:ta vastaan pelattiin just sen näköistä peliä mitä haluttiinkin. Eli oltiin hyviä omassa päässä kamppailemaan, mutta se meni siinä pelissä yli ja se jäähyjen muodossa kostautui siinä ottelussa. Ollaan kuitenkin ihan hyvin löydetty omaan päähän kamppailuhalukkuutta.

– Pitäisi saada vielä tasapaino hyökkäyspäähän ja pidempiä pallojaksoja omalle joukkueelle, että malttavat nuo nuoremmatkin pelaajat pelata enemmän pallon kanssa niin kyllä siitä ihan hyvä tulee, Kinnunen pohti.

OLS:n kausi alkoi tuloksellisesti heikosti, sillä se hävisi avauspelissä KrP:lle 5-11 ja toisessa pelissä Oilersille 3-9. EräViikingit-pelissä molemmat joukkueet hakivat kauden avausvoittoa ja OLS:lle 6-3-vierasvoitto oli makoisa.

– Jokainen varmasti tiesi, että tuo oli ErVille ja meille ensimmäinen tärkeä peli. Varsinkin kun kummallakaan ei ollut voittoja ja pari isonumeroista tappiota alla niin meidän nuorelle joukkueelle tosi tärkeä voitto. Sitä nyt on turha kiistää.

Maanantain studiopelissä asiantuntija Jarmo Härmä heitti huumorilla, että oululaisten noin viiteen aamulla kestävä pelireissu taisi lyhentyä pari tuntia voiton myötä. Mutta kävikö näin tosiaan, ja moneltako joukkue oli oikeasti kotona?

– Siinä sunnuntaina dopingtestaus päätti iskeä meidän joukkueeseen ja se vähän venähti vielä pidempään, mutta oltaisiinko oltu joskus neljän aikoihin Oulussa.

– Kyllähän nuo aika rajuja reissuja on meille. Nyt lähdetään taas Turkuun samanlaiselle reissulle tulevana viikonloppuna, että kyllä tässä saa viikolla vähän kerätä voimia, että jaksaa käydä tuollaisen reissun pyörähtämässä, Kinnunen kertoi sarjan pohjoisimman joukkueen karusta arjesta.

Normaali versio Kinnusen maalista:

Hidastettu versio:

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen