Pulkkinen suorasukaisena: ”Teennäinen 16 joukkueen liiga A- ja B-lohkoineen oli täysi limbo ja jouti roskakoriin”

SSRA jatkaa Seppo Pulkkisen komennossa. Kuva: Ari Arola

SSRA jatkaa Seppo Pulkkisen komennossa. Kuva: Ari Arola

SS Rankat Ankat aloittaa kahdeksannen liigakautensa kotiottelulla SaiPaa vastaan lauantaina 16.9. Näin uuden kilpakauden kynnyksellä onkin hyvä suunnata katseet sekä taakse- että eteenpäin.

Rankkojen Ankkojen kauden 2022-2023 sijoitus NLA:n runkosarjassa oli kuudes ja pudotuspelit EräViikinkejä vastaan päättyivät ErVin eduksi otteluvoitoin 3-0. Startanneeseen kauteen valmistautumista SSRA on päässyt jatkamaan siitä, mihin joukkue viime sarjakauden päätteeksi jäi, joten odotettavissa on varmasti nälkäinen Ankkaparvi.

Pääkallo.fi nappasi haastateltavakseen päävalmentaja Seppo Pulkkisen ja tiedusteli kauden alun tunnelmia.

Toimit nyt toista kautta Rankkojen Ankkojen päävalmentajana. Miten joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut ja onko se eronnut vuoden takaisesta?

– Joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin ja suurin ero viime kauteen on se, että olemme nyt vuoden kokeneempia ja olemme tulleet tutuiksi toistemme kanssa. Vaihtuvuus joukkueessa oli tosi pientä, meille tuli vain yksi uusi pelaaja, Nea Pirttilä. Hänelläkin on Ankkataustaa junioreista. Vähäinen vaihtuvuus voidaan nähdä etuna kehitystyössä, sillä pääsimme jatkamaan tämän kauden valmistautumista siitä, mihin viime sarjakauden päätteeksi jäimme.

– Toinen muutos on joukkueen koko. Se on hieman pienempi viime kauteen verrattuna, koska saimme tänä vuonna jalkeille joukkueen T21-sarjaan. Vaikka pienempi joukkue on loukkaantumisten ja sairastumisten suhteen haavoittuvaisempi, niin vastaavasti T21-joukkue toi tärkeän ja puuttuneen palan pelaajapolkuumme. Tämä polku takaa virkeän elon Ankkalammella myös tulevina vuosina.

Viime kausi oli joukkueelle nousujohteinen. Minkälaisilla tavoitteilla SSRA lähtee alkavaan kauteen?

– Ensimmäiseksi tulostavoitteeksi olemme asettaneet kotiedun saavuttamisen pudotuspeleihin. Sen jälkeen tarkennetaan tavoitetta. Suomen Cup kiinnostaa myös kovasti ja siinä kisassa haluamme edetä päätyyn saakka. Myös pelillisiä tavoitteita olemme asettaneet ja tärkein niistä on hyökkäyspään hyökkäyksen parantaminen. Sillä alueella emme olleet viime kaudella kovinkaan hyviä.

F-Liigan naisten sarja muuttui tälle kaudelle yksilohkoiseksi aiemman kahden lohkon sijaan. Mitä ajatuksia tämä herättää ja miten muutos vaikuttaa joukkuetasolla?

– Muutos oli todella tervetullut, nyt on kyseessä oikea liiga ja sen alla oikea Divari. Tämä teennäinen 16 joukkueen liiga A- ja B- lohkoineen oli täysi limbo ja jouti roskakoriin. Nyt on kaikille selvää, millä sarjatasolla mikin joukkue pelaa.

– Joukkuetasolla muutos on merkittävä, sillä nyt on luvassa oikea sarja ja sen myötä tasaista taistelua ensin pudotuspelipaikoista ja keväällä armotonta taistelua mitaleista ja vastaavasti myös säilymisestä liigassa. Nyt tuo säilymistaisto on todellinen ja mitalipeleihin on kova tunku. Nuo taistelut tuovat varmasti lisää väriä koko sarjaan. Viime kauden värimaailma oli aika haalea, mutta nyt tuo väripaletti kirkastuu.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin pitkälti samana mitä viime kaudella. Minkälainen lähtökohta se on ja keitä pelaajia kauden ensimmäisissä peleissä kannattaa erityisesti seurata?

– Joukkueen pysyminen suunnilleen samana antaa hyvän lähtökohdan kehittymiselle. Uusiin pelikavereihin ja valmentajin liittyneet jännittämiset kuuluvat jo viime kauteen. Kehittämiseen päästään nopeammin ja voidaan keskittyä heti keskeisimpiin asioihin. Nyt mennään yhdessä ja vahvemmalla yhteistyöllä eteenpäin.
Meillä on hyvin tasainen joukkue ja seurattavat pelaajatkin vaihtuvat mukavasti pitkin kautta.

– Joukkueemme mailavirtuoosi Sanni Uimarihuhta on varmasti yksi seuraamisen arvoinen pelaaja. Annique Meyer aloittaa toisen kautensa Ankoissa ja on päässyt hyvin sisään suomalaiseen sekä oululaiseen salibandyyn. Uskon, että häntä kyllä kannattaa seurata. Miten Liinu Koiviston rysty puree, onko Hanna Niemelän ruuti kuivaa, miltä Jonna-Liina Variksen fyysinen pelitapa näyttäytyy tuomareiden silmissä. Paljon on seurattavaa, mutta mikäs sen mukavampaa.

Sinulla on todella vaikuttava ura valmentajana ja kokemusta on kertynyt paljon, mutta jos saisit valita ainoastaan yhden viisauden jonka jakaisit muille valmentajille, mikä se olisi?

– Tämä on tiimityötä. Luota itseesi ja tiimiisi, älä yritä selviytyä yksin.

Erika Kamsula, Pääkallo.fi:n toimittaja
Asemapaikka: Oulu
Instagram: @erikaistaa