Gabriel Kohosen alkukausi on vakuuttanut: ”Hän vaikuttaa jo nyt olevan tähti SSL:ssä”

Gabriel Kohonen on ollut suurennuslasin alla, ja on onnistunut erinomaisesti. Kuva: Anssi Koskinen

Gabriel Kohonen on ollut suurennuslasin alla, ja on onnistunut erinomaisesti. Kuva: Anssi Koskinen

Ruotsin Superliigoja on pelattu 4-5 kierrosta ja on hyvä tehdä pieni katsaus länsinaapurin puolelle.

Naisten liigaa johtaa Veera Kaupin, Oona Kaupin ja My Kippilän (loukkaantuneena) tähdittämä Thorengruppen puhtaalla pelillä viiden ottelun jälkeen. Miesten liigaa johtaa Pixbo, joka on tasapisteissä Storvretan ja Falunin kanssa.

Naisten liigassa Rönnbyä edustavat Mira Wicström (0 peliä, 0+0), Iida Mettälä (5 peliä, 1+2) ja Sofia Mittentag. Malmössä pelaavat maalivahti Tiltu Siltanen sekä puolustaja Silja Eskelinen (5 peliä, 1+1).

Miesten liigan erikoisuutena voi pitää sitä, että liigassa on nyt kaksi suomalaista päävalmentajaa. Mika Kohonen on Storvretan päävalmentaja ja Jyri Korsman Växjön. Sarjassa on kaksi suomalaista maalivahtia, kun Santtu Strandberg pelaa Falunissa ja Joonas Kaltiainen Thorengruppenissa. Linköpingissä pelaa laituri Kevin Söderling (4 peliä, 6+0).

Expressenin salibandyyn erikoistunut toimittaja Anders Borgström avasi alkukauden suomalaisonnistujia ja kommentoi Gabriel Kohosen lentävää lähtöä liigassa.

Ketkä suomalaispelaajat ovat aloittaneet kautensa hyvin Ruotsissa?

– Santtu Strandberg on aloittanut hyvin Falunissa. Hän sai mahdollisuuden suurimmassa pelissä Storvretaa vastaan, mikä kertoo paljon siitä kuinka paljon päävalmentaja Thomas Holmgren uskoo häneen. Strandberg näytti taitonsa myös, sillä hän torjui Gabriel Kohosen ilmaveivirankkarin, jonka myötä Falun otti voiton ottelusta.

– Veera (5 peliä, 9+8) ja Oona Kauppi (5 peliä, 7+5) ovat aina erinomaisia. He pelaavat tällä kaudella Maja Viströmin kanssa, mikä tekee ketjusta loistavan hyökkäys- ja puolustussuuntaan.

– Pelaaja, joka on kuitenkin noussut eniten esille on Sofia Mittentag (5 peliä, 8+2) ehdottomasti. Supertähti Wilma Johansson oli pois kauden ensimmäisistä peleistä loukkaantumisten vuoksi, ja silloin Mittentag nousi esille tehden paljon tärkeitä maaleja. Pidän hänen ajattelutavastaan. Hän haluaa aina hyökätä ja tekee sen todella hyvin. Hänen laukauksensa on ehdottomasti yksi SSL:n parhaista.

Gabriel Kohonen oli ison hypen alla jo ennen ensimmäistäkään peliä SSL:ssä. Oletko nähnyt vastaavanlaista hypeä aiemmin?

– Olen nähnyt hypeä monienkin pelaajien kohdalla ja muistan kun vuosi sitten kaikki puhuivat Hanna Nordstrandista. Teini-ikäisenä hän teki pisteen 25 perättäisessä pelissä, rikkoi kaikki tulokasennätykset ja pääsi maajoukkueen mukaan.

– Mutta kuhina Gabriel Kohosen (4 peliä, 8+2) ympärillä on hiukan erilaista. Se ei tunnu pelkältä ”hypeltä”. Kaikki tuntuvat olevan varmoja siitä, että Kohosesta tulee supertähti, yksi maailman parhaista pelaajista, ellei maailman paras.

Onko hän täyttänyt kovat odotukset tähän mennessä?

– Kyllä, ehdottomasti. Uskon, että hän on jopa ylittänyt ne jo näin varhaisessa vaiheessa. Hän ei ollut koskaan pelannut SSL:ssä, joten olisi voinut luulla, että ottaa aikansa tottua nopeampaan tempoon, fyysisempään peliin ja liigan parempiin maalivahteihin. Mutta ei ottanut Kohosella.

– Hän ei ole vaikuttanut ollenkaan hermostuneelta tai siltä, että tuntisi paineita olkapäillään. Tuli vain SSL:ään ja teki oman juttunsa. Loistokkaita syöttöjä, veiviliikkeitä ja paljon maaleilla hyvällä laukauksella. Hän vaikuttaa jo nyt olevan tähti SSL:ssä, ei pelkkä kuuma tulokas.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen