Lähilehti: Suomessa tehtiin salibandyn maailmanennätys? Kaksi maalia syntyi sekunnin sisällä

Kakkosessa tapahtui. Kuvituskuva: salibandy.fi

Kakkosessa tapahtui. Kuvituskuva: salibandy.fi

Sysmän Sanomien alla toimiva Lähilehti nosti Facebookissa mielenkiintoisen uutisen koskien kakkosdivisioonan ottelua BB-88-SaiPa Akatemia.

Ottelun viimeisellä vitosella tapahtui nimittäin kummia. SaiPa iski 7-3-vierasjohtoon ajassa 55.12. Siitä vain neljä sekuntia myöhemmin BB-88:n Eemeli Vettenranta kavensi kotijoukkueen riemuksi tilanteeksi 4-7.

Seurasi aloitus, jossa SaiPan pelaajan aloitusasento oli virheellinen. Tästä seurasi myös vapaalyönti BB-88:lle. Samainen Vettenranta laukoi suoraan ja pallo upposi verkkoon. Näin ollen hän osui ottelussa ajassa 55.16 ja 55.17, eli sekunnin välein.

Vaikka salibandymaailmassa ei ole mitään universaaleja ennätyksiä, niin Pääkallo uskoo kyseessä olevan maailmanennätys ainakin koskien samaa pelaajaa. Ainakaan pöytäkirjojen puutteessa maalia ei voi yhtään nopeamminkaan tehdä. Sekunnin ero on siis paras mahdollinen suoritus. Tietysi koko maailman kattavaa ”ennätysten kirjaa” vaikeuttaa sekin, että peliä pelataan esimerkiksi hyvin erikokoisilla kentillä olosuhteista riippuen.

Joka tapauksessa BB-88 nousi vielä pelissä tasoihin, mutta SaiPa Akatemia vei voiton jatkoerässä lukemin 8-7. Tässä vaiheessa annamme kuitenkin maailmanennätyksen Vettenrannan nimiin virallisissa sarjoissa. Haastajat voivat lähettää video- ja tilastotodisteita suorituksistaan, sillä ennätys löytyy alla olevalta videolta ja on todennettavissa.

Ottelun pöytäkirja