Siirtopommi Ruotsista – Enström jättää Falunin 15 vuoden jälkeen

Rasmus Enströmin (oik.) ura ei jatku Falunissa. Kuva: IFF

Rasmus Enströmin (oik.) ura ei jatku Falunissa. Kuva: IFF

Ruotsalainen salibandytähti Rasmus Enström, 33, ei pelaa menestysjoukkue IBF Falunissa ensi kaudella.

Harvinaista kyllä, Sveitsiläinen Alligator Malans julkaisi Enströmin ensi kauden sopimuksen jo tässä vaiheessa kautta. Urallaan maailman parhaimmistoon kuulunut Enström pelaa Falunissa jo 15. kauttaan. Liigataival alkoi kuitenkin Västeråsin paidassa vuonna 2008.

Varsinkin Alexander Galante Carlströmin kanssa erinomaisen tutkaparin urallaan muodostanut Enström on pelannut viime vuosina puolustajan paikalla. Enström on ollut olennainen osa seuran menestystarinaa. Hän on ollut voittamassa Falunin kanssa seitsemää Ruotsin mestaruutta ja viittä Champions Cupia. Henkilökohtaisella tasolla hänet on arvostettu maailman parhaaksi vuosina 2013 ja 2015.

Enström on päässyt juhlimaan myös Ruotsin paidassa. Hän on voittanut MM-kultaa vuosina 2012, 2014, 2021 ja 2022. Ensi vuonna MM-kisat pelataan Ruotsissa.

Falunin kohdalla on puhuttu viime aikoina talousongelmista. Seura ei saanut eliittilisenssiä tälle kaudelle. Expressen kertookin omassa uutisessaan, että ensi kautta ajatellen ilman jatkosopimusta ovat ainakin maajoukkuehuiput Emil Johansson ja Casper Backby sekä taitava Emil Ruud. Myös suomalaisvahti Santtu Strandberg sekä ruotsalaisvahti Johan Rehn ovat ilman jatkosopimusta tällä hetkellä. Toki se ei vielä tarkoita mitään, kun kautta on pelattu vasta 1,5 kuukautta.