Viikon top 5: Miesten F-liigakauden isoimmat ikäluokat

Kaapo Siekkinen on syntynyt vuonna 2000. Kuva: Esa Jokinen

Kaapo Siekkinen on syntynyt vuonna 2000. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigassa on pelannut tällä kaudella 272 pelaajaa.

Nuorin pelaaja on syntynyt vuonna 2007 ja vanhimmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 1985. Kaiken kaikkiaan enää kuusi pelaajaa on 1980-luvulla syntyneitä. Liigan keski-ikä on 24 vuotta, joten ei ole suuri yllätys, että myös tässä listassa isoimmat ikäluokat ovat sitä nuorempia.

Oheen on listattu ne syntymävuodet, joista löytyy eniten pelaajia F-liigassa kaudella 2023-24.

5. 1999 (23 pelaajaa)
Niin sanottu suojalasi-ikäluokka, eli vanhin ikäluokka, jonka on pakko pitää suojalaseja peleissä. Kyseessä on myös niin sanottu keskiarvoikäluokka, sillä pelaajat täyttävät joko 24 tai 25 vuotta kauden aikana. Tämä ikäluokka oli voittamassa Suomelle U19 MM-kultaa 2017, mutta aikuisten maailmanmestareita ei ysiyseistä vielä löydy. Tunnettuja ikäluokan edustajia ovat muun muassa Joona Rantala ja Justus Kainulainen.

4. 2004 (24 pelaajaa)
Tämän ikäluokan pelaajat ovat hädin ja tuskin täysikäisiä, joskin täyttävät tänä vuonna 19 vuotta ja ensi vuonna 20 vuotta. Ikäluokan MM-joukkue jäi viime keväänä pronssille. Toistaiseksi suurimpana tähtenä on noussut esiin OLS:n Luukas Hyvärinen.

3. 2003 (25 pelaajaa)
Parikymppisten ikäluokka on liigassa tällä kaudella vain yhden pelaajan isompi kuin vuotta nuorempien. Tässä ikäluokassa on pelaajia, jotka ovat ehtineet olla liigassa jo muutaman kauden. Tunnetumpia vuonna 2003 syntyneitä pelaajia lienevät KrP-hyökkääjä Juuso Ahola sekä LASB-taituri Tiitus Salokangas. Tästä ikäluokasta ei kukaan ole vielä pelannut A-maaotteluita.

2. 2000 (30 pelaajaa)
Ikäluokasta on tullut aika paljonkin hyviä liigapelaajia, vaikka aikoinaan ennen vuoden 2019 nuorten MM-kisoja sitä pidettiin edeltäjiään heikompana. Sitä se varmasti tietyiltä osin olikin, mutta esimerkiksi viime kauden Suomen mestarin riveissä pelasivat Oskari Fälden, Jere Niemelä ja Tuomas Ojala, jotka olivat kaikki isossa roolissa, ja syntyneet vuosituhannen vaihteen jälkeen.

1. 2002 (37 pelaajaa)
Lopulta aika selkeä ykkönen. Hyvä huomioida, että tämän ikäluokan edustajat ovat vain 21-vuotiaita vuoden loppuun mennessä. Suuren määrän vuoksi pelaajat ovat toki joissain tapauksissa jo merkittäviä vastuunkantajia. Pelaajista ehkäpä eniten kohinaa ovat aiheuttaneet TPS-sentteri Waltteri Vesterinen sekä Classicin taitava Alpo Laitila. Molemmilla on palkintokaapissa vähintään Suomen mestaruus sekä vyöllä pelattuja miesten maaotteluita.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen