Maajoukkueen ykköskentän pakki loukkaantui pari viikkoa ennen MM-kisoja – ”Ilmeisesti nilkka pyörähti”

Alma Laitilan poisjäänti olisi iso isku naisten maajoukkueelle. Kuva: Mika Hilska

Alma Laitilan poisjäänti olisi iso isku naisten maajoukkueelle. Kuva: Mika Hilska

F-liigan naisten sarjan huippupeli Classic-EräViikingit tarjoili torstaina Classicin 5-4-jatkoaikavoiton, mutta myös jobinpostia tamperelaisille.

Huippupuolustaja Alma Laitila loukkaantui pelissä, ja se on huolestuttava tieto moneltakin kantilta. Laitila pelaa naisten maajoukkueessa, ja on ollut syksyn ajan ykköskentällisen puolustaja.

MM-kisat alkavat kahden viikon päästä Singaporessa ja Laitila on luonnollisesti valittu mukaan turnaukseen.

– Näin siinä kävi ihan tv-kuvissa. Ilmeisesti nilkka pyörähti. Nyt odotellaan lisätietoja. Ei ole minullakaan sen tarkempaa tietoa, maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kommentoi perjantaina.

Kurrosen mukaan fysioterapeutit katsovat Laitilan tilannetta tarkemmin. Jonkinlainen positiivinen signaali oli, että Laitila pystyi kävelemään pelin jälkeen, mutta se ei vielä takaa pelikuntoa. Päävalmentaja ei kuitenkaan halunnut sanoa sen enempää, sillä asia oli hänelle itselleenkin vielä auki.

Jos Laitila joutuisi jäämään pois kisoista, tulisi tilalle tietysti joku varapelaajista. Suomi lähtee Singaporeen noin viikon päästä. Viisumiasiat, rokotukset ja muut seikat on hoidettu kaikkien 10 varapelaajan kanssa jo sen verran hyvälle mallille, että varapelaajan kutsuminen vaatii käytännössä puhelinsoiton ja tavaroiden pakkkaamisen.

Ottelun kooste: