Salibandyn sanakirja: Säbäfortuna

Säbäfortunan Suomen mestari ratkottiin vuoden 2021 joulukuussa. Kuva: Jarmo Koskela

Säbäfortunan Suomen mestari ratkottiin vuoden 2021 joulukuussa. Kuva: Jarmo Koskela

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Jari Kinnusen lanseeraama Säbäfortuna on harvinainen salibandyn oheistuote, sillä se lienee ainoa ”pelimäinen” lajituote. Säbäfortunassa palloa ja mailaa käytetään samoin kuin alkuperäisessä fortunapelissä. Pallo on tarkoitus saada jäämään erinäisiin pistelokeroihin.

Säbäfortunaa on pelattu isoillakin areenoilla. Vuoden 2021 MM-kisojen yhteydessä ratkottiin lajin Suomen mestari ja kisan voitti 9-vuotias Wäinö Toivonen.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen