F-Draft laajenee naisten sarjaan – kierroksia vähennettiin seurojen toiveesta

F-liigan draftiin tuli muutoksia vuodelle 2024. Kuva: Anssi Koskinen

Keväällä 2024 järjestetään F-liigan yhteinen varaustilaisuus, jossa ovat mukana niin miesten kuin naistenkin sarja.

Vuoden 2023 draftissa oli mukana vain miesten sarja, ja varauskierroksia oli kolme. Nyt varauskierroksia on kaksi miesten ja naisten sarjassa.

Ajatus ja halu kierrosten vähentämiseen on tullut seurakentältä liigan puheenjohtajan Pekka Ilmivallan kommentin perusteella.

– F-liigan kansainvälisen markkinoinnin näkökulmasta varauskierroksia olisi voinut olla enemmänkin, mutta päätöstä tehtäessä F-liigaseuroilta tulleita näkemyksiä kuunneltiin herkällä korvalla. Hienoa, että seurat haluavat ottaa draftin tosissaan.

Toimitusjohtaja Kimmo Nurminen hehkutti liigan tiedotteessa ensimmäisen draftin vaikutusta.

– Miesten sarjan historian ensimmäisellä Draftilla oli välittömiä vaikutuksia F-liigaan, joka on nyt kansainvälisempi kuin koskaan. Kuluvalla kaudella F-liigan miesten ja naisten sarjassa pelaa yhteensä 27 ulkomaalaista pelaajaa, joista 7 on tämän vuoden Draftissa varattuja.

F-liiga Draft koskee ulkomaalaisia pelaajia. Seurat ovat sitoutuneet nimeämään viime kevään tavoin Draft-tilaisuudessa vähintään yhden pelaajan, joka ei ole kärkimaiden Ruotsin, Sveitsin tai Tshekin kansalainen.

Draft-järjestelmä ei koske suomalaisia pelaajia eikä pelaajaa, joka on päättyneellä kaudella pelannut F-liigassa, Divarissa tai ylimmässä juniorisarjassa (P22) vähintään 10 virallista peliä.

Nimettävän pelaajan tulee olla Draft-tilaisuuteen mennessä täyttänyt 18 vuotta. Nimettävä pelaaja voi täyttää kalenterivuoden aikana enintään 22 vuotta. Nimetyllä pelaajalla tulee olla myös voimassa oleva salibandyn kilpailulisenssi. Tämä tarkoittaa, että keväällä 2024 varataan 2002 syntyneitä tai nuorempia pelaajia.

Vuoden 2024 tilaisuudesta kerrotaan lisää myöhemmin