Jättiuutinen – Nico Salo Wiler-Ersigeniin

Nico Salo lähtee mittaamaan Sveitsin liigan tasoa. Kuva: Anssi Koskinen

F-liigan Classicin Nico Salo, 29, edustaa ensi kaudella Sveitsin liigan SV Wiler-Ersigeniä.

Salon pitkässä Classic-sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka mahdollistaa sen, että maajoukkuepeluri voi pelata yhden kauden Sveitsin kestomenestyjän paidassa.

– Sopimukseni sisältämä ulkomaanpykälä mahdollisti nyt tämän ratkaisun, joka ei silti ollut helppo tehdä. Classicissa kaikki on erittäin hyvin ja asiat tehdään aina viimeisen päälle, niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Perheellämme on nyt mahdollisuus toteuttaa yksi pitkäaikainen haave ja käydä kokemassa millaista elämä on Sveitsissä.

– Wiler-Ersigen tarjoaa minulle pelaajana parhaan ympäristön mitä Sveitsistä voi löytää. Heillä on nuori ja motivoitunut joukkue. Wiler-Ersigen tarjoaa uudenlaisen haasteen minulle ja haluan viedä heidän toimintaansa Classicin voittavia arvoja. Sininen sydän kuitenkin sykkii täällä ikuisesti ja olen kiitollinen, että sopimus jatkuu Classicissa sitten kun vuoden jälkeen Sveitsistä palaamme, Salo kommentoi Classicin sivuilla.

Salo on pelannut Suomen liigassa 374 peliä (151+209) ja kaikki Classicissa. Salo on kuusinkertainen Suomen mestari ja kaksinkertainen maailmanmestari. Maajoukkueessa kapteeni on pelannut 95 ottelua (35+54).

Salon on pelannut aiemmin yhden kauden (2017-18) Ruotsin liigaa Helsingborgissa.