Kaikkien aikojen tehopelaaja Henri Johansson lopettaa liigauransa – ”Nyt on oikea aika väistyä sivuun liigakentiltä”

Henri Johanssonin liigaura päättyy kauden jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP:n hyökkääjä Henri Johansson, 38, lopettaa peliuransa liigatasolla meneillään olevan kauden jälkeen.

Johansson kertoi ratkaisustaan Instagramissa. Laituri on pelannut liigassa kaudesta 2002-03 ja on edustanut KrP:n lisäksi Classicia. Johansson on kaikkien aikojen tehokkain liigapelaaja ja on iskenyt 686 otteluun tehot 774+579=1353. Laituri on pelannut eniten runkosarjan otteluita (561) liigassa ja iskenyt eniten maaleja runkosarjassa (672).

Johansson on maailmanmestari vuodelta 2010. Suomen mestaruutta ei löydy, ja Johansson on saavuttunut liigassa neljän hopean lisäksi kolme SM-pronssia.

Konkari kertoi tiedotteessaan, että teki päätöksen jo muutama viikko sitten. Päivityksen perusteella päätös on kypsynyt pikku hiljaa. Meneillään olevaa kautta Johansson kuvailee haastavaksi ja uskoo tehdyn päätöksen antavan lisää virtaa loppukauteen. Päivityksen lopussa Johansson vakuuttaa, että salibandy ei jää kauden jälkeenkään.