Kapteeni Kauppi: ”Olisi typerää sanoa, että olisin mitään muuta kuin pettynyt omaan suoritukseen”

Salibandytähti Veera Kauppi oli todella pettynyt hävityn MM-finaalin jälkeen. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomen naisten salibandymaajoukkueen MM-unelma murskautui sunnuntain finaalissa, kun Ruotsi vei voiton maalein 6-4.

Oikeastaan kultaunelmilta vietiin pohja jo avauserässä, kun Ruotsi tykitti taululle 6-0-lukemat.

– Mun mielestä meidän valmistautuminen oli tosi hyvä ja alkulämpö tuntui hyvältä. Sitten päästettiin 30 sekunnin jälkeen yksi maali ja siitä Ruotsi sai hyvän fiiliksen päälle. Me ei pystytty vastaamaan siihen ja sen jälkeen maaleja tuli suunnilleen joka vedosta.

– Se oli anteeksiantamattoman surkea ensimmäinen erä. Ei voi antaa kuutta maalia eteen Ruotsille, Suomen kapteeni Veera Kauppi huokaa puhelimen välityksellä.

Suomen joukkue näytti finaaliin asti itsevarmalta, ja hyvähenkiseltä. Finaalin avauserässä, ja osin toisessakin erässä nähtiin erikoisen lannistunut Suomi.

– Lannistuminenhan oli vain ensimmäisessä erässä. Kaksi muuta erää oli meiltä parempaa tekemistä, mutta tänään oltiin liian heikkoja pallottomana. Valuttiin tosi matalaksi ja passiiviseksi. Ruotsilta löytyy yksilötaitoa tosi paljon.

– Vaikea analysoida peliä näin pian pelin jälkeen. Harmittaa kyllä ihan vietävästi, koska tiedän, että meillä oli vähintään yhtä hyvä joukkue jalkeilla täällä. Ärsyttää tosi paljon.

Kauppi, jota voi huoletta pitää aivan maailman kärkipelaajana, ei saanut finaalissa itsestään parasta irti. Moni odotti Kaupilta valtavasti, mutta huippupelaaja itse toimii tässä tapauksessa todennäköisesti kovimpana kriitikkona.

– Mun tehtävä on liidata joukkuetta kentällä ja sen ulkopuolella. Tänään olisi itse pitänyt olla vähän tehokkaampi, mutta mielestäni ihan ok peli. Totta kai katson tiukasti peiliin tän pelin jälkeen. Tuntuu, että olisi pystynyt antaa enemmän, mutta meidän ketju on pelannut parempia pelejä.

– Kolmannessa erässä saatiin vähän maalihanoja auki ja luotto oli kyllä kova koko ajan omaan joukkueeseen. Olisi typerää sanoa, että olisin mitään muuta kuin pettynyt omaan suoritukseen.

Jos ei finaalissa nähtykään parasta Kauppia, valittiin hänet turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Ei se lämmitä ollenkaan. MM-kulta oli se mitä täältä haettiin. Olisi suonut sen koko joukkueelle, ja suomalaiselle naissalibandylle varsinkin. Meillä oli kaikki avaimet käsissä mun mielestä.

– Näytettiin turnauksen aikana miten hyvä joukkue me ollaan, mutta yksi erä pilasi käytännössä haaveet ja unelmat. Eihän Ruotsi tehnyt kahdessa muussa erässä yhtään maalia. Se on kuitenkin aika kova suoritus meiltä, että maailman paras joukkue ei onnistunut tekemään maaleja. Se ensimmäinen erä oli, kuten todettua, anteeksiantamatonta. Ihan uskomatonta.

Jos oli Kaupin vaikea hakea positiivista MVP-palkinnosta, niin hävityn finaalin jälkeen ei löytynyt isommin positiivista sanottavaa koko reissustakaan. Eikä sitä voi pitää ihmeenä, sillä kyseessä oli Kaupin uran neljäs MM-finaalitappio Ruotsia vastaan.

– Sanoisin, että just nyt on vaikea ajatella niitä positiivisia juttuja. Sanoin joukkueelle, että nyt on taas yksi ottelu ja kokemus takataskussa. Se miten me pelattiin tää koko turnaus oli mun mielestä tosi hienoa tekemistä.

– Yksi erä, joka sattui olemaan se MM-finaalin avauserä, pilasi sitä meidän matkaa, jota on rakennettu parin vuoden aikana ja vielä pidempäänkin tällä porukalla. Ei ole mitään sen syvempää analyysiä tästä. Kyllä tästä ehkä jotain saa mukaansa, mutta se vie pikkuisen aikaa, että pystyy näkemään niitä asioita, Kauppi ruotii kriittisesti.

Lue myös:
Pääkallotodistus: Ei armoa – koko joukkueelle jäi parannettavaa MM-finaalista