Lähes koko vuoden kuntoutunut Kippilä oli Sveitsi-pelin vakuuttajia: ”Oli aika pitkä viime kesä”

My Kippilä oli Suomen parhaimmistoa Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue jatkoi voittojen tiellä sunnuntaina. Alkulohkon päävastus Sveitsi kaatui vahvan kahden erän turvin maalein 9-5.

Suomen peliä leimasi kaksijakoisuus. Ensimmäinen ja toinen erä olivat hyvin vakuuttavia, mutta kolmannessa erässä ote kirposi, kun Sveitsi lähti rohkeasti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia.

– Kaksi ekaa erää oli kyllä tosi hyviä. Oltiin selvästi parempi jengi. Kolmannessa se varmasti vaikutti, että he ottivat veskarin pois. Ollaan kyllä vähän puhuttu siitä 6v5-pelistä, mutta se ehkä tarvitsee vähän viilausta

– Sen jälkeen oli vaikeaa palata 5v5-peliin. En tiedä tuliko se yllätyksenä, että Sveitsi otti veskarin pois vai mitä siinä kävi. Ei me nyt lopetettu pelaamista, mutta vähän passivoiduttiin ja sitten ei uskallettu pelata omaa peliä tasavoimin kolmoserässä, My Kippilä summaa peliä puhelimitse Singaporesta käsin.

Joka tapauksessa Suomi johti peliä kahden erän jälkeen jo 8-1, joten peli oli käytännössä selvä 40 minuutin jälkeen. Kyse ei ollut pelkästään tulostaulusta, sillä Suomi tylsytti Sveitsin lähes totaalisesti. Mistä noin hyvä lataus kumpusi?

– Me ollaan valmistauduttu hyvin ja tiedettiin aika hyvin mitä Sveitsi tekee, ja mitä haluaa tehdä. Tiedettiin mitä tulee, ja oli hyvät eväät heidän karvaukseen, miten me avataan ja miten me syödään heidän ykkönen pois, kun se on aika vahva. Se on se iso juttu.

Kippilän mukaan ei ollut kyse Sveitsin vaisuudesta, vaan nimenomaan siitä, että Suomi ”pelasi pirun hyvin”. Onkin totta, että vastaavanlaisia esityksiä ei ole juuri koskaan nähty Suomen maajoukkuehistoriassa.

Pelikunto?

Kippilä oli itse suomen onnistujia ottelussa. Hän maalasi rankkarista avauserässä, ja tarkalla kudilla toisessa erässä. Kolmoserässä Kippilä pelasi lopulta vain vähän.

– Eka erä oli kyllä ihan hyvää peliä. Toka erä oli ihan ok, mutta ehkä siinä erässä oltiin vähän enemmän ilman palloa. Ekassa erässä meidän kenttä oli tosi paljon pallon kanssa ja se kuuluu meidän vahvuuksiin.

– Kolmannessa erässä tuli yksi vaihto ja siihen pieni harhasyöttö, niin se ei vissiin ihan nappiin mennyt. Muuten ihan ok, puolustaja arvioi.

Kippilä loukkaantui vuoden alussa Lempäälässä Champions Cupissa. Sen jälkeen hän on pystynyt pelaamaan vain muutaman pelin ennen kisoja. Latviaa vastaan hän pelasi noin puolet, ja Sveitsiä vastaan hiukan yli kaksi erää.

My Kippilä iski rankkarista Suomen avausmaalin. Kuva: IFF

Onko pelikunto 100% tällä hetkellä?

– On se sata prossaa. Eilen pelasin sen takia vähän vähemmän, että oli tänään tarkoitus pelata koko peli. Kun peli repesi, niin ehkä valmennus ajatteli, että säästellään vähän. Tässä on sitten valmiina iskemään huomenna Norjaa vastaan, jos ei muuta.

Pitkä pelaamattomuus ja kuntouttaminen on ollut vaikea pala purtavaksi.

– On se kyllä ollut haastavaa. Vertaan aika paljon siihen ensimmäiseen kuntoutukseen. Tässä on kyllä ollut vähän enemmän haasteita. Silloin meni kaikki aika hyvin, eikä ollut mitään takapakkia. Nyt on ollut niitäkin.

– Ne asiat kuitenkin kuuluu kuntoutukseen, ja välillä kaikki ei mene ihan nappiin. Se pitää vain hyväksyä ja löytää niitä positiivisia juttuja. Singapore on ollut tähtäimessä koko ajan, että täällä haluaa olla kunnossa ja täällä haluaa pelata, niin se on vienyt paljon eteenpäin. Onhan tässä ollut mutkia matkassa.

Onko kuntoutus ollut enemmän fyysisesti vai henkisesti raskasta?

– Enemmän henkisesti raskasta. On ollut aika rankkaa välillä, mutta nyt on kaikki hyvin, kun on täällä ja on pelikunnossa.

– Sanotaan näin, että oli aika pitkä viime kesä. Se oli aika haastava, mutta siitä on päästy yli ja nyt on kaikki hyvin, Kippilä vakuuttaa.

Jatkopaikka varmistui

Sveitsi-voitto oli siinäkin mielessä tärkeä, että se varmisti käytännössä Suomen kakkostilan lohkossa ja paikan puolivälieriin. Ei tarvitse olla suuri oraakkeli arvioidakseen, että Suomi kaataa maanantaina Norjan, joka tarkoittaisi sitä, että Suomi on lohkon ykkönen. Ainakin ennakkoon on todennäköistä, että Suomi välttää lohkovoitolla Ruotsin välierävaiheessa.

Kippilän mukaan nyt ei ole aika lepsuilla, vaikka seuraavat ennakkoon kovat pelit pelataan vasta ensi viikonloppuna.

– Huomenna Norja pitäisi olla helppo peli, jos siihen asennoidutaan oikein. Ei pidä lähteä takki auki pelaileen, sillä siitä ei tule mitään. Siellä on kyllä hyviä pelaajia. Sellaisia, jotka pelaa Ruotsissa. Siihen pitää asennoitua hyvin.

– Puolivälierissä meillä oli haasteita Neuchatelissa (2019). Siinäkin pitää pelata niin kuin se olisi turnauksen viimeinen peli. Siihen pitää ladata ihan kaikki. Veikkaan, että meille tulee Slovakia vastaan, niin heillä on kyllä aika kova nippu. Sitä kohti jatketaan hyvällä fiiliksellä.

Kippilä vitsaili aiemmin viikolla Salibandyliiton Instagram-tilillä ajelevansa Ferrarilla vapaa-aikana. Mikä on ollut oikeasti mieluisinta ajanvietettä Singaporen päässä?

– Pakko sanoa kyllä se, että pelataan aika paljon pleikkaria Leijonaluolassa. Se on varmasti se. Ollaan myös käyty uimassa, niin se on ehkä toinen.

Mitä te pelaatte pleikkarilla?

– Änäriä siis. Se unohtui sanoa, Kippilä nauraa.

Lue myös:
Pääkallotodistus: Huippulaadukkaat 40 minuuttia, mutta kolmannen erän jäätyminen rokotti arvosanoja