MM-debytantti Laitila on joutunut jännittämään loukkaantumisten vuoksi: ”Melko huonoa tuuria on ollut”

Alma Laitilalla on ollut MM-kisoissa tuki oikeassa nilkassaan. Latviaa vastaan muljahti vielä vasen nilkka. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomen naisten salibandymaajoukkueen MM-alkulohko päättyi maanantaina 6-3-voittoon Norjasta, joka varmisti Suomelle myös lohkon ykköstilan.

Ottelu oli ennakkoarvioita vaikeampi, ja ratkesi Suomen hyväksi melko myöhään, vaikka paikkoja oli.

– Ei ehkä niin maltilla pyöritetty. Ehkä vähän hätäisesti yritettiin hakea maaleja siinä alussa. Norja lähti hyvin vastahyökkäyksiin ja oli niissä ihan terävänä, Classic-puolustaja Alma Laitila arvioi Singaporesta käsin.

Laitila pelasi ottelussa kaksi erää. Hän astui vähän huonosti ja väänsi vasemman nilkkansa alkusarjan avauspelissä Latviaa vastaan, ja oli sivussa Sveitsi-ottelusta. Norja-peliä ennen nilkan kantokykyä testattiin, ja Laitilan mukaan se oli ok.

Ennakkoon alkusarjan kovimman pelin missaaminen ei ollut tietenkään mieluista.

– Totta kai harmitti tosi paljon, että joutui sen pelin olemaan sivussa. Toisaalta kaverit pelasi kyllä aika hyvin. Onnistumisia tuli paljon, niin sitä oli hieno katsoa.

Laitila loukkasi pari viikkoa ennen kisoja jalkansa, ja jokseenkin oli epävarmaa pystyykö hän osallistumaan MM-kisoihin.

– Joo, tämä oli eri jalka. Melko huonoa tuuria on ollut tässä. Onneksi ei ole ollut pahoja, Laitila avaa.

Huolimatta loukkaantumishuolistaan Laitila on viihtynyt uran ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissa.

– Joukkueessa on tosi hyvä tunnelma. Ollaan tosi hyviä parhaimmillamme. Ihan oikealla tiellä ollaan ja aikataulussa.

Suomi pelaa seuraavan kerran torstaina MM-puolivälierissä, joten väliin tulee kaksi vapaampaa päivää. Laitilalla ei ole henkilökohtaisesti suuria toiveita välipäivien suhteen, mutta hän odottaa yleisesti yhteiseloa.

– Eiköhän meillä jotain yhteistä tekemistä ole. Itsenäisyyspäivänä meillä on yhteinen syöminen. Yhteistä olemista on tiedossa ja vähän rentoutumistakin, Laitila arvioi tulevia päiviä.

Lue myös:
Pääkallotodistus: Heikompikin esitys riitti – kolmoskentälle synninpäästö
Pietilä myönsi Norja-ottelun nihkeyden: ”Oli vähän takkuinen peli”