Champions Cupissa yllätys – Tatran Stresovice juhlii kilpailun ensimmäistä tshekkimestaruutta

Tatran Stresovice otti historiallisen voiton lauantaina. Kuva: IFF

Champions Cupin miesten finaalissa nähtiin lauantaina yllätys, kun tshekkiläinen Tatran Stresovice kaatoi ruotsalaisen Falunin kotikentällään luvuin 6-4.

Ottelu oli pitkään tasainen, mutta Tatran osui neljästi päätöskympillä ja vei voiton. Tshekkiläisten tehokkain pelaaja oli Marek Benes (1+2), mutta sankariksi voisi luonnehtia maalivahti Tomas Jurcoa, jolle kertyi peräti 40 torjuntaa ottelussa.

Falunin puolella pisteiden valossa onnistui Malte Lundmark. Suomalaisvahti Santtu Strandberg pelasi Falunin luukulla ja koppasi kaikkiaan 14 torjuntaa. Paikan päällä ottelussa oli kaikkiaan 1450 katsojaa.

Voitti oli ensimmäinen tshekkiläisjoukkueen viemä seurajoukkuemestaruus koskaan Euroopan Cupin tai Champions Cupin historiassa. Aimmat mestaruudet ovat menneet suomalaisille, ruotsalaisille ja sveitsiläisille joukkueille.