Huhumaa: Kahta maajoukkuetason pelaajaa huhutaan Sveitsiin

Liigan huippupakkeihin kuuluvan Miska Mäkisen osoite löytynee ensi kaudella ulkomailta. Kuva: Esa Jokinen

Vuoden 2024 toisessa Huhumaa-artikkelissa on kohteena kaksi F-liigan kovan luokan suomalaispelaajaa.

Siirtohuhujen mukaan Oilersin hyökkääjä Rasmus Kainulainen ja Nokian KrP:n puolustaja Miska Mäkinen nähdään ensi kaudella Sveitsissä. Pääkallolla ei ole tarkempaa tietoa kaksikon ensi kauden seuroista, ja toistaiseksi huhulle ei ole 100% vahvistusta.

Kainulainen, 26, on pelannut 197 liigapeliä (147+179) LASBissa ja Oilersissa. Meneillään on viides kausi Oilersissa ja värikäs laituri on saavuttanut Espoossa yhden SM-hopean lisäksi kaksi pronssia. Kainulainen on pelannut urallaan 29 maaottelua ja edusti Suomea vuoden 2021 MM-kotikisoissa, joissa Suomi jäi hopealle.

Mäkinen, 27, on pelannut liigaurallaan 233 liigapeliä (73+123). Mäkinen on pelannut liigatasolla Erässä, Indiansissa, EräViikingeissä, LASBissa ja viimeiset kolme kautta Nokian KrP:ssa. Alkuaikoinaan Mäkinen oli hyökkääjä, mutta LASBissa paras pelipaikka löytyi puolustuspäästä.

KrP:n kanssa Mäkinen on saavuttanut kaksi SM-hopeaa. Maajoukkue-edustuksia löytyy seitsemän, ja asema maajoukkueessa on parantunut varsinkin Esa Jussilan päävalmentajakaudella. Molemmat pelaajat olivat vuonna 2015 voittamassa U19-ikäluokan MM-kultaa.