Ikävän näköinen aivotärähdys naisten liigassa – olosuhteissa jälleen parantamisen varaa

Palokan hallin olosuhteet ovat jumppasalimaiset. Kuva on ottelusta, mutta ei liity suoraan tapaukseen. Kuva: Esa Jokinen

Naisten liigan ottelussa O2 Jyväskylä-Classic nähtiin ikävä loukkaantumistilanne.

Kuten alla olevalla videolla näkyy, nuori Classic-pelaaja Liisa Kaihua löi päänsä ikävän näköisesti, ja joutui jättämään pelin kesken. Classic tiedotti pelin jälkeen Kaihuan tilanteesta Instagramissa.

”Liisa oli hoidettavana Jyväskylän keskussairaalassa. Jatkotutkimuksissa todettiin aivotärähdys. Tila on vakaa ja Liisa pääsee lähtemään kohti Tamperetta.”

Kuten videolta näkyy, ”jumppasalimaisessa” hallissa ei jää paljoakaan tilaa päätylaidan ja seinän väliin. Äkkiseltään vaikuttaa siltä, että turvaetäisyydet eivät olleet kunnossa, ja tilanteessa olisi voinut käydä vielä pahemmin. Tämä on aihe josta on puhuttu paljon varsinkin Krister Savosen saatua aivotärähdyksen Tapiolan Urheiluhallissa syksyllä 2021. Savosen ura päättyi ja päävamma aiheutti laajalti henkilökohtaisia ongelmia Savoselle.

Varsinainen ottelu päättyi naisten liigaa johtavan Classicin 11-4-vierasvoittoon.