Suomi kaatoi Hollannin 20-1 – kaikki debytantit pääsivät pisteiden makuun

Markus Salmi osui neljästi Hollantia vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen miesten salibandymaajoukkue kaatoi Hollannin MM-karsintojen avauspelissä lukemin 20-1.

Ottelussa oli odotettavissa isoa tasoeroa, ja sellainen myös nähtiin. Suomen tehokkaimpia pelaajia olivat Markus Salmi (4+0), Justus Kainulainen (2+2), Rasmus Kainulainen (1+3) ja Juuso Ahola (0+4). Hollannin maalivahti Yannick Schuitemaker ei päässyt pelissä helpolla, sillä torjuntoja kertyi kaikkiaan 47.

Suomella pelasi ottelussa useampi ensikertalainen. Maalivahti Markus Laakso (11 torjuntaa) ja kenttäpelaajat Ahola, Jasper Auvinen (0+1), Luukas Hyvärinen (2+1), Joonatan Lindholm (0+1), Samuli Junnila (2+0) ja Jani Rauhala (0+1) debytoivat miesten maajoukkueessa.

Suomi jatkaa Liepajan karsintoja torstaina klo 16 Viroa vastaan. Maat hakevat karsinnoissa paikkaa Malmön loppuvuoden MM-kisoihin.