Viikon kysymys: Mikä joukkue voittaa miesten Suomen Cupin?

KrP ja Happee mittelevät cupin välierissä. Kuva: Esa Jokinen

Perjantaina ja lauantaina mitellään miesten Suomen Cupin voitosta Lahdessa. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtuu sama asia naisten puolella.

Miesten puolella tilanne on joukkueiden osalta kutkuttavampi. Hienoisena suosikkina voi pitää Nokian KrP:ta, mutta joukkueella ei esimerkiksi toistaiseksi ole Suomen Cupin voittoa vyöllään. Nelikosta se on ainoa, jolla ei ole Suomen mestaruutta, ja cupin kannu olisi sille ensimmäinen iso voitto. KrP on ollut cupin finaalissa 2020 ja 2021 sekä SM-finaaleissa 2022 ja 2023. KrP on liigan sarjataulukossa kolmantena.

Happee on juhlinut cupin voittoa kahdesti ja pelasi finaalissa viimeksi vuonna 2019. Varsinkin 2010-luvulla Happee menestyi cupissa ja liigassa, mutta tällä vuosikymmenellä finaalipaikkoja ei ole toistaiseksi irronnut. Happee juhli cupin voittoa viimeksi 2016 kotikentällään. Joukkue haastaa KrP:n välierissä.

TPS on hallitseva Suomen mestari, mutta sillä ei ole cupin voittoa miehissä. Joukkue ei ole myöskään pelannut cupin finaaleissa aiemmin. Tämä kausi on ollut vaihtuvuutta kokeneelle joukkueelle toistaiseksi hiukan tahmea, mutta cupissa on kaikki edellytykset viedä voittopokaali Turkuun. TPS on sarjataulukon seitsemäntenä, mutta ottelumäärien vaihdellessa hyvin samoissa asemissa kuin SPV (6.) ja Happee (5.).

SPV:n kunnian vuodet osuivat myös liigassa pääosin viime vuosikymmenelle, mutta se on ollut tällä vuosikymmenellä kahdesti cupin finaalissa. 2021 se kaatoi KrP:n trillerissä ja seuraavana vuonna kärsi karvaan tappion Classicia vastaan finaalissa. SPV on ollut kolmesti cupin finaalissa ja voittanut kaksi mestaruutta. Välierissä se haastaa TPS:n, jonka se on voittanut sarjassa tällä kaudella kahdesti.

Viikon kysymys: Mikä joukkue voittaa miesten Suomen Cupin?

Miesten ohjelma:

Välierät perjantaina:
klo 18.10 Miesten välierä 1: Nokian KrP – Happee (Yle Areena ja TV2 klo 18)
klo 21 Miesten välierä 2: TPS – SPV (Yle Areena)

Finaali lauantaina klo 17.20 Yle TV2 ja Areena.

Naisten ohjelma:

La 13.1.2024
klo 11.30 Naisten välierä 1: EräViikingit – Classic (Yle Areena)
klo 14.30 Naisten välierä 2: Koovee – TPS (Yle Areena)

La 14.1.
klo 17 Naisten finaali (Yle Areena ja TV2 klo 16.45)

Yleistä keskustelua cupista täällä