Classic vei naisten liigan runkosarjan voiton: ”Joukkueella on ollut hyvä vaade myös valmentajaa kohtaan”

Elli Kylmäluoma on ollut Classicin avainpelaajia tällä kaudella. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

SC Classic varmisti naisten F-liigan runkosarjan voiton torstaina FBC Loiston kaatuessa lukemin 7-2.

Pääkallo jututti perjantaina Classicin keskushyökkääjä Elli Kylmäluomaa sekä päävalmentaja Jarkko Rinnettä. Haastattelun alkuosassa äänessä on Kylmäluoma ja toisessa osassa Rinne.

Voititte eilen sarjan toisella sijalla tällä hetkellä majailevan FBC Loiston ja koko runkosarja on sujunut osaltanne varsin hyvin. Mitä mieltä olet sarjan tasosta tällä kaudella, Elli Kylmäluoma?

– Pienet tasoerot olivat toki odotettavia, mutta niistä huolimatta sarjan taso on ollut mielestäni yllättävänkin hyvä. Kärkijoukkueiden määrä on lisääntynyt ja tarjolla on ollut myös kovia pelejä.

Mikä tekee Classicista niin vaarallisen vastustajan?

– Meillä on laaja, kovatasoinen rosteri ja olemme pystyneet suorittamaan pelistä toiseen hyvällä tasolla. Joukkueen runkoon on tullut vain pieniä muutoksia viime kaudesta, minkä ansiosta tähän kauteen on ollut helpompi lähteä.

Kautesi on tähän mennessä kulkenut hienosti ja 21 otteluun olet tehnyt 15 maalia ja syöttänyt 16 (31 pistettä). Mitä mieltä olet omasta kaudestasi, ja millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi pudotuspeleihin?

– Kausi on ollut hyvää suorittamista, vaikka alussa oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Meillä on hyvä kentällinen, jossa on helppoa onnistua. Omana tavoitteenani on kantaa vastuuta joukkueessa.

Mikä runkosarjaottelu on jäänyt parhaiten mieleen ja miksi juuri se?

– Kotipeli TPS:aa vastaan jäi erityisesti mieleen. Tunnelma oli kohdillaan ja yleisöä hallissa paljon. Peli oli meiltä hyvää ja onnistuimme katkaisemaan TPS:n voittoputken. Voitto oli meille myös runkosarjan sijoitusten kannalta todella tärkeä.

Classicin kehityskäyrä on ollut ylöspäin Jarkko Rinteen päävalmentajakaudella. Viime kaudella tuli SM-hopeaa, ja tällä kaudella tuli ensimmäinen runkosarjan voitto kuuteen vuoteen. Kuva: Esa Takalo

Rinne on ylpeä omistaan

Eilinen ottelu FBC Loistoa vastaan päättyi teidän 7-2 voittoon. Mitä ottelusta jäi käteen pudotuspelejä silmällä pitäen, päävalmentaja Jarkko Rinne?

– Ottelusta jäi mieleen paljon parannettavia hetkiä pallollisena. Myös reagoinnin ja kamppailun kanssa oltiin kaukana parhaasta. Lopputulos ei kerro koko totuutta kentän tapahtumista. Tulos on enemmän kuin mitä ansaittiin. Pudotuspelejä ajatellen parannettavia asioita siis jäi.

Tällä kaudella olette nyt pelanneet 21 ottelua, joista 17 voittoa, kaksi jatkoaika-voittoa ja vain kaksi tappiota. Millainen on joukkueenne tämän kauden menestyksen resepti?

– Joukkue on kehittynyt hurjasti ja ollaan saavutettu hyvä perustaso tekemiseen. Vahva kolmen kentän sylinteri jauhaa ja erikoistilannepelaaminen toimii. Parannettavaakin toki on ja pudotuspeleihin lähdetään valmistautumaan huolella.

Mitä joukkueen pudotuspeleihin valmistautuminen pitää sisällään?

– Pelaajan vire ja fiilis pyritään sytyttämään tietysti täyteen liekkiin. Viisikoiden sisällä voittavien asioiden korostus on tärkeää. Uskon, että hyvän harjoittelun ja määrätietoisen yhteistyön tulos runkosarjassa on tuonut itseluottamukseen hyvän perustason. Nyt pitää vaan lähestyä todella nöyrästi peliä ja kunnioittaa omia vahvuuksia sekä nauttia sydämen kyllyydestä.

Siirryt syrjään Classicin päävalmentajan roolista kauden jälkeen. Minkälainen joukkue Classic on ollut valmentaa ja mitä olet itse oppinut joukkueelta?

– Joukkueen valmentaminen on ollut mielenkiintoista ja vaativaa, mutta onneksi tämä ei ole yhden miehen show. Joukkueella on ollut hyvä vaade myös valmentajaa kohtaan. Välillä olen itse kyseenalaistanut, että pystynkö viemään joukkuetta haluamaani suuntaan, mutta voin katsoa peräpeiliin ylpeänä.

– Jengin päivittäinen tekeminen, merkityksellisyys ja välittäminen ovat ottaneet isoja askelia. Tärkeimpänä tietysti tulee pelaajien kehittyminen ja se miltä peli tuolla kaukalossa näyttää. Siitä oon todella ylpeä, omasta ja koko staffin puolesta.