Slovenia ensi kerran mukaan salibandyn MM-kisoihin – maassa alle 500 pelaajaa

Slovenian karsinnoissa otettiin myös aikamatka lajin juurille, kun pelit pelattiin perinteisellä parkettialustalla. Kuva: Matic Ritonja/IFF

Euroopan karsinnat vuoden 2024 Malmön MM-kisoihin miteltiin viikonloppuna Latviassa, Puolassa ja Sloveniassa.

Kisaisäntä Ruotsi on mukana automaattisesti, ja karsintojen kautta kisapaikan lunastivat Suomi, Tshekki, Puola, Sveitsi, Latvia, Viro, Slovenia, Slovakia, Saksa, Norja ja Tanska.

Ensikertalaisena mukana on Slovenia, jolla on IFF:n tietosivun mukaan yhteensä vain 426 lisenssipelaajaa ja maasta löytyy kaikkiaan 11 salibandyseuraa. Slovenian miesten salibandymaajoukkueen kaikkien aikojen paras saavutus on vuodelta 2006. Tuolloin maa oli B-tason kisojen neljäs, eli kaikkiaan maailman 14. paras maa.

Viimeiset neljä MM-maata ratkotaan Aasiassa ja Amerikassa. Aasian karsinnat pelataan toukokuussa Filippiineillä ja Amerikan karsinnat helmikuun puolivälissä Torontossa. MM-kisat pelataan 7.-15.12. 2024 Malmössä.