Aamulehti: Pirkanmaan joukkueilla synkkä runkosarjan päätöskierros – ”Siinä sattui iso virhe tuomarille”

Janne Kainulainen ei silitellyt pelaajiensa päitä. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Miesten F-liigan päätöskierrokselta ei puuttunut draamaa ja Pirkanmaan menestysjoukkueiden Classicin sekä Nokian KrP:n päävalmentajat antoivat suorasanaisia kommentteja Aamulehdelle pelien jälkeen.

Osansa draamasta sai Tampereen Classic, joka hävisi SPV:lle rankkarikisan jälkeen 6-7 ja vuoksi menetti runkosarjan ykkössijan Esport Oilersille. Aamulehden jutussa spekuloitiin SPV:n rankkarilla, jossa Classic-leiristä nähtiin, että Riku Hakanen liikkui taaksepäin, ja maali olisi pitänyt hylätä. Nykyisen rankkarisäännön mukaan joko pelaajan tai pallon pitää liikkua eteenpäin.

Classicin päävalmentaja Juha Kivilehto näki tilanteen selkeänä virheenä.

– Hölmöä, ettei pystytty haastamaan sitä. Siinä sattui iso virhe tuomarille. Pelaaja liikkui tilanteessa taaksepäin, Kivilehto sanoi Aamulehdelle.

SPV voitti kuitenkin rankkarikisan maalein 3-1, joten yksittäinen rankkarin roolilla jossittelu voi olla liiottelua ottelun lopputuloksen kannalta. Classicilla oli myös sauma viedä voitto varsinaisella peliajalla, sillä Ville Lastikka pääsi yrittämään rankkarimaalia noin minuutti ennen peliajan loppua, mutta ei onnistunut.

– Tämä kyllä kirpaisee, koska tavoite oli voittaa runkosarja. Häplättiin itse muutama ottelupallo. Sanoin kopissa, että tappio saa harmittaa, mutta heti, kun astuu kopista ulos, pitää keskittyä ensi viikkoon eikä velloa tätä, Kivilehto kommentoi lehdelle.

Runkosarjan kakkoseksi jäänyt Classic kohtaa puolivälierissä Jyväskylän Happeen.

Ottelun maalit ja Hakasen rankkarin näet oheisilta videoilta.

KrP-valmentajalta jyrähdys

Viime kauden hopeajoukkue Nokian KrP päätti runkosarjan ikävissä merkeissä kahteen perättäiseen tappioon. Maanantaina se hävisi Esport Oilersille kotonaan ja lauantaina TPS:lle Turussa maalein 6-3.

Esitys oli kohtuullisesta tuloksesta huolimatta heikko, ja joukkue nappasi myös hölmöjä jäähyjä.

– Korvien väli ei kestä. Typeriä ja anteeksiantamattomia juttuja tehdään kentällä. Ollaan käyty isoja keskusteluja joukkueen sisällä. Tämän pelleilyn pitää loppua. Kohta pitäisi pelata kauden tärkeimpiä pelejä, päävalmentaja Janne Kainulainen tykitti Aamulehdelle.

KrP oli lopulta runkosarjan kolmonen ja kohtaa puolivälierissä SPV:n. KrP on ollut kahdella viime kaudella SM-hopealla, ja vaikeasta jaksosta huolimatta päävalmentajalla riittää luottoa omiinsa.

– Kaikki eväät on mestaruuteen. Nyt on kyse siitä, miten kestetään vaikeat ajat. Tämä joukkue on osoittanut aikaisemmin olevansa parhaillaan kovissa paikoissa, Kainulainen sanoitti.