Huhumaa: Happeesta lähdössä liuta pelaajia

Huhut vievät useita Happeen pelaajia muualle kauden jälkeen. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happeen liigakausi 2023-24 päättyi maanantaina puolivälierissä, kun joukkue hävisi Classicille lukemin 2-4.

Happeen kausi on ollut erinäisten taloushuolien värittämä. Pääkallon tietojen mukaan joukkue menettää kauden jälkeen useamman avainpelaajistaan. Eppu Suhanto, 26, ja Markus Salmi, 23, ovat matkalla Esport Oilersin paitaan.

Puolustaja Suhanto on pelannut Happeessa 200 liigapeliä (42+50). Salmi taasen on pelannut urallaan ErVissä ja Happeessa yhteensä 184 peliä (131+74). Salmi on noussut viime vuosina maajoukkueen mukaan ja maaotteluita on kertynyt uralla yhdeksän (9+5).

Markus Siprosen, 26, tie näyttäisi myös vievän pois Happeesta. Sipronen on pelannut 178 liigapeliä Steelersissä sekä Happeessa (70+129) ja monikäyttöinen pelaaja on nähty pakkina tai hyökkääjänä. Syksyllä Sipronen pelasi kaksi maaottelua.

Pääkallon tietojen mukaan Suomessa ainakin Classicissa ollaan oltu Siprosesta kiinnostuneita. Viime vuosina kiinnostuneita on kuitenkin ollut myös niin pääkaupunkiseudulla, Nokialla kuin Turussakin. Yhtenä vaihtoehtona Siprosella on Pääkallon tietojen mukaan Tshekin liiga, mutta myös Sveitsi on mahdollinen osoite.

Jonne Junkkarinen, 33, tiettävästi jatkaa liigauraansa, mutta uudeksi osoitteeksi on huhujen mukaan arvioitu Tampereen Classicia. Junkkarinen on pelannut Happeessa 367 liigapeliä (68+153). Vuoden 2016 maailmanmestari on pelannut 65 maaottelua urallaan (10+15). Junkkarinen on saavuttanut Happeen kanssa SM-kullan lisäksi kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Junkkarinen pelasi vuodet 2018-20 Sveitsissä.

Tähän mennessä kuullun perusteella Jami Manninen, 36, olisi päättämässä peliuraansa. Manninen on pelannut Happeessa ja Classicissa kaikkiaan 418 liigapeliä (415+275). Palkintokaappiin on kertynyt vuoden 2014 SM-kullan lisäksi kaksi SM-Hopeaa. Manninen on pelannut urallaan myös Ruotsissa ja Sveitsissä.

Manninen on pelannut 80 maaottelua (68+32). Hyökkääjä juhli vuonna 2016 MM-kultaa Suomen kanssa.