Indians lähetti Suomen mestarin kesälomalle – SPV rikkoi lähes yhdeksän vuoden Rahola-kirouksen

Iki-Indians Valtteri Kainulainen teki voittomaalin, kun espoolaisjoukkue kaatoi TPS:n neljännen kerran. Kuva: Anssi Koskinen

Indians eteni kevään toisena joukkueen miesten liigan välieriin, ja SPV rikkoi pitkän tappioputken Raholassa.

Westend Indians varmisti sunnuntaina seurahistoriansa toisen välieräpaikan, kun se kaatoi TPS:n kotikentällään maalein 5-4. Molemmat joukkueet osuivat neljästi kahteen ensimmäiseen erään. Kolmoserässä Leevi Auranen teki erinomaisen esityön Valtteri Kainulaiselle, joka karkasi maalintekoon juuri ennen viimeistä kymppiä. Kovasta yrityksestä ja lopun ylivoimapelistä huolimatta TPS ei saanut palloa enää maaliin.

Indiansin tehopelaaja oli 1+2 naulannut Samuli Junnila. Kainulainen ja Jasper Auvinen osuivat Indiansille kahdesti, ja samassa tempussa onnistui TPS:n Lauri Eloluoto. Indians voitti välieräsarjan 4-1 ja eteni välieriin historiansa toisen kerran. Edelliskerran se oli välierissä keväällä 2018, joka taasen oli edellinen vuosi kun TPS ei yltänyt välieriin asti.

TPS voitti viime kaudella ensimmäisen SM-kultansa. Kyseessä oli toinen vuosi putkeen, kun Suomen mestari putosi jo puolivälierissä. Classicille kävi samoin viime kaudella Oilersia vastaan. Välieräpaikan ovat tällä hetkellä varmistaneet espoolaisjoukkueet Indians ja Oilers, joka kaatoi LASBin suoraan neljässä pelissä.

Raholassa avauserään mätettiin peräti viisi maalia, ja kolme niistä teki kotijoukkue Nokian KrP. Toisessa erässä nähtiin vain SPV:n Eero Karjanlahden tasoitusmaali. Ajassa 53.01 Jeri Heikkilä vei SPV:n maalin johtoon. KrP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Joona Rantala iski tasoituksen ajassa 59.01. KrP pyöritti peliä jatkojalla, mutta Riku Hakanen iski voittomaalin SPV:lle ajassa 72.33.

SPV:n voitossa oli todella historian havinaa, sillä joukkue voitti viimeksi vieraspelin Raholassa 20.10. 2015 ja ehti hävitä kaikkiaan 16 Raholan peliä ennen sunnuntain voittoa. Voitto tuli kreivin aikaan, sillä KrP olisi voittamalla mennyt välieriin. SPV:n voiton myötä tilanne on 3-2 ja sarja jatkuu tiistaina Seinäjoella. Myös Classic-Happee-sarja jatkuu vielä tulevalla viikolla tilanteessa 3-2.