Jymy-manageri kertoi lopettavansa joukkueen taustoilla – ”Nyt on aika päästää uudet veturit ohjaksiin”

Jymyn kokeneista pelaajista kuvan Tommi Hakala ja Jari Hankkio päättivät myös liigauransa tähän kevääseen. Kuva: Esa Jokinen

Nurmon Jymy tiedotti alkuviikosta, että liigajoukkueen manageri Olli-Jussi Sariola ei jatka tehtävässään enää ensi kaudella.

Sariola kertoi pitkässä tiedotteessa syitä päätökselleen.

– Kuluva kausi 2023-24 oli osaltani viimeinen Jymyn managerina. 5 vuotta tämän seuran veturina ja ennen sitä, saman verran pelaajana, on antanut todella paljon mutta vastapainoksi myös ottanut. Etenkin perheeltä, päivätyöltä ja omalta jaksamiselta.

– Viimeisillä kausilla en enää pystynyt olemaan joukkueen ”arjessa” niin paljon mukana kuin ehkä olisi tarvinnut, mutta toisaalta tarkoituksella myös antanut tilaa muille ottaa vastuuta ja johtaa omia osa-alueitaan. Luottamus ja avoimuus ovat olleet Jymyssä aina niitä tekijöitä joilla toimintaa on viety eteenpäin. Nyt on aika päästää uudet veturit ohjaksiin ja ottaa seuraavia askelia kohti uusia tavoitteita, Sariola sanoitti.

Sariola kertoo päivityksessä myös seurojen realiteeteista nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, ja paljastaa kertoneensa päätöksestään jo hyvissä ajoin viime vuonna.

– Urheilumaailmassa kaikilla seuroilla on tällä hetkellä samat ongelmat. Miten saadaan inflaation myötä kovasti kasvaneet kulut kattamaan tuotoilla? Yhtälö ei ole helppo tässä maailmantilanteessa ja vaatii työtä, kulujen karsimista ja vahvaa taustatiimiä. Tätä vastaan ollaan taisteltu viimeiset kaudet kovasti ja tullaan jatkossakin taistelemaan. Vaikkakin valoa tunnelin päässä onkin nyt näkyvissä.

– Poisjääntini tästä roolista on jaoston hallituksella ollut tiedossa jo viime keväästä saakka, mutta olen halunnut pitää asian pitkälti pienen ryhmän tiedossa, ettei tämä aiheuttaisi ylimääräistä puhetta tai huolta kenellekään.

Lue koko päivitys täältä