LASB nousi päätöskierroksella pudotuspeleihin – Oilers vei runkosarjan voiton Classicin hävittyä rankkarikisan

LASB suuntaa pudotuspeleihin. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigan runkosarja pelattiin päätökseen lauantain täydellä kierroksella.

Indiansin ja OLS:n välisessä pelissä oli merkittävät panokset molemille joukkueille. Indians tarvitsi täydet täyteet, jotta se sai kotiedun. Joukkue kaatoi OLS:n 6-4 ja otti historiansa ensimmäisen kotiedun ja runkosarjan nelossijan.

Samaan aikaan LASB taisteli Seinäjoelta 5-4-vierasvoiton, joka tarkoitti sitä, että LASB nousi pisteellä OLS:n ohi ja otti kahdeksannen pudotuspelipaikan. LASB keräsi kymmeneltä viimeiseltä kierrokselta 21 pistettä, kun OLS keräsi vain kahdeksan.

Aivan loppuun asti jännitettiin myös runkosarjan voittajaa. Oilers oli päätöskierrokselle lähdettäessä kaksi pistettä Classicia jäljessä. Se voitti omassa pelissään odotetusti Happeen. Classic olisi tarvinnut SPV:tä vastaan kaksi pistettä runkosarjan voittoon, mutta se taipui lopulta rankkarikisassa 6-7-tappioon. Näin ollen Oilers voitti runkosarjan, sillä sillä oli 27 kolmen pisteen voittoa ja Classicilla niitä oli 26.

Esportin lipun alla Oilers ei ollut koskaan aiemmin voittanut runkosarjaa. Espoon Oilers voitti runkosarjan viimeksi vuonna 2006.

Päätöskierroksen tulokset:
14.00 TPS-Nokian KrP 6-3
17.00 Classic-SPV 6-7 rl.
EräViikingit-FBC Turku 4-2
Indians-OLS 6-4
Jymy-LASB 4-5
Oilers-Happee 8-5

Lopulliset sijoitukset:
1. Oilers
2. Classic
3. Nokian KrP
4. Indians
5. TPS
6. SPV
7. Happee
8. LASB

9. OLS
10. Nurmon Jymy

11. EräViikingit
12. FBC Turku

Pudotuspeliparit valitaan lauantaina klo 21.30. Ruutu lähettää tapahtuman.