Naisten liigan runkosarja päätökseen – sarjanousija SaiPa nappasi kotiedun

SaiPa otti kotiedun Miisa Turusen johdolla. Kuva: Esa Takalo

F-liigan naisten sarjan runkosarja päättyi täyden kierroksen myötä lauantaina.

Lappeenrannassa FBC Loisto aloitti hyvin SaiPaa vastaan hyvin, ja johti peliä 2-0. SaiPa kuitenkin kipusi pikku hiljaa rinnalle ja ohi runkosarjan pörssikärjen (36+35) Miisa Turusen (4+0 lauantaina) johdolla Loiston pelaten näennäisesti hyvin. Samalla SaiPa piti nelospaikkansa sarjassa ja lähtee pudotuspeleihin kotiedun turvin. SaiPa on ainoa sarjanousija, joka saavutti paikan pudotuspeleissä. Loisto lähtee pudotuspeleihin kolmossijalta.

TPS olisi päätöskierroksella voinut menettää kakkossijansa vielä Loistolle, mutta sen paikka varmistui jo vakuuttavan 8-2-kotivoiton myötä. Sarjakakkosen pistenikkari oli kolme maalia syöttänyt Olivia Pietilä. SSRA lähtee pudotuspeleihin sarjan kuudennelta sijalta.

EräViikingit oli suursuosikki sarjajumbo Welhoja vastaan kotikentällään. Joukkue sai kuitenkin ”vain” 2-1-jatkoaikavoiton Taru Nordmanin kahdella osumalla. Classic oli jo varmistanut runkosarjan voiton viikko sitten, joten sillä ei ollut päätöskierroksella mitään panosta. Kauden alavireisesti esiintynyt PSS otti tamperelaisten kustannuksella vakuuttavan 6-2-kotivoiton, ja lähtee pudotuspeleihin seitsemänneltä sijalta.

Koovee pelasi karsintapeikkoa vastaan vieraspelissään Sipoossa. 6-2-vierasvoitto ÅIF:sta nosti tamperelaiset lopulta yhdeksänneksi, joka tarkoittaa sarjapaikkaa ensi kaudeksi. ÅIF oli runkosarjan kymmenes, eikä joudu myöskään karsimaan sarjapaikastaan. O2-Jyväskylällä oli vielä sauma välttää karsinnat, mutta se jäi SB-Pron jyrän alle loppuluvuin 9-1. SB-Pro lähtee pudotuspeleihin sijalta kahdeksan, ja O2 karsii sarjapaikastaan Welhojen kanssa.

Lopulliset sijoitukset:
1. Classic
2. TPS
3. FBC Loisto
4. SaiPa
5. EräViikingit
6. SSRA
7. PSS
8. SB-Pro

9. Koovee
10. ÅIF

11. O2-Jyväskylä
12. Welhot

Runkosarjan päätöskierros:
15.00 SaiPa-FBC Loisto 6-2
15.00 TPS-SSRA 8-2
15.00 PSS-Classic 6-2
15.00 ÅIF-Koovee 2-6
15.00 O2-Jyväskylä-SB-Pro 1-9
15.00 EräViikingit-Welhot 2-1 ja.

Naisten liigan puolivälieräparit valitaan lauantaina klo 20 alkavassa lähetyksessä. Ruutu lähettää tilaisuuden suorana.