Oilers ensimmäisenä miesten joukkueena välieriin – Classic voittoon vahvan kolmoserän myötä

Eemeli Salin oli iskussa pelin tärkeillä hetkillä. Kuva: Esa Jokinen

Torstaina pelattiin kaksi miesten F-liigan puolivälieräpeliä.

Jyväskylässä nähtiin jälleen tapahtumarikas avauserä Happeen ja Classicin välillä. Classic aloitti vahvasti, ja pääsi kahden maalin johtoon Aaro Helinin ja Konsta Tykkyläisen osumilla. Vaikka Classic vei pitkälti pallollista peliä, oli Happee lopulta erässä vaarallisempi vastaiskuissaan ja hyökkäyksissään. Se osui myös kahdesti Jami Mannisen ja Eppu Suhannon maaleilla.

Happeelta kuitenkin hylättiin yksi maali korkean mailan vuoksi ja Markus Salmi pääsi alivoimalla yrittämään rankkariosumaa. Classicille sattui pallollisessa pelissään virheitä vaarallisissa paikoissa. Erätauolle mentiin lukemissa 2-2.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Happee pääsi ensi kerran johtoon ennen erän puoliväliä, kun Joel Lahti laukoi kaukaa pallon verkkoon. Johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Eemeli Salin iski tasoituksen 39 sekuntia myöhemmin. Paikkoja oli molemmissa päädyissä, mutta Happeen Pietari Jääskeläinen ja Classicin Lassi Toriseva torjuivat hyvin omilla maaleillaan.

Kolmoserässä Classic oli erittäin vahva, ja eritoten erän puolivälissä. Nico Salo iski ensin Classicin johtoon ajassa 49.14, mutta ajassa 54.56 Classic johti peliä jo 7-3. Muina maalintekijöinä kunnostautuivat Salin (2+1), Oskari Heikkilä ja Aaro Helin (2+1). Happee yritti takaa-ajoa, mutta se tyrehtyi viimeistään Eppu Suhannon 2+2-minuutin jäähyyn ajassa 58.44. Ville Heiska iski vielä 4-7-kavennusmaalin lopussa, ja loppulukemiksi kirjattiin 7-4 Classicin hyväksi.

Tiistain peliin verraten Classic pelasi hyvin puolustuspäässä ja selvitti alivoiman sekä Happeen 6v5-pelin kunnialla. Sen johtoasemapelaaminen oli myös esimerkillistä loppua kohden. Classic johtaa sarjaa nyt 3-1 ja se on katkolla lauantaina Lempäälän Bläk Boksissa.

Toisessa puolivälierässä Esport Oilers varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan miesten liigan välierissä kaatamalla LASBin maalein 7-2. Avauserässä LASB pysyi vielä mukana pelissä numeraalisesti, sillä peli oli erätauolla 2-1 espoolaisille. Toisessa erässä Oilers lisäsi johtoa, ja piti johtonsa loppuun asti.

Espoolaisista pistepörssin kärki Aaro Astala keräsi kolme syöttöpistettä. Heikki Iiskola ja Tuomas Iiskola osuivat ottelussa kahdesti. Runkosarjan voittaja Oilers vei sarjan voiton lopulta selkeästi numeroin 4-0.