Pääkalloennakko: KrP etsii kadonnutta peli-iloa – SPV taistelee, mutta taipuu

KrP ja SPV väänsivät tasaisissa merkeissä Suomen Cupin finaaleissa. KrP voitti lopulta jatkoajalla. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Nokian KrP jäi lopulta runkosarjan kolmanneksi ja saa vastaansa kuudenneksi sijoittuneen SPV:n.

Missä joukkueet onnistuivat runkosarjassa?
Vaikka KrP ei tulostasollisesti päässyt tavoitteisiinsa, on se parhaimmillaan esittänyt jälleen oivallisen taitavaa hyökkäyspeliä. Yleisesti voi todeta, että SM-hopeamitalien esitykset olivat runkosarjassa paikoin hyvinkin nihkeitä, mutta joukkue sai siihen nähden hyvin pisteitä kasaan. Suurimmaksi osaksi varsinkin vahvojen ja taitavien yksilöiden voimalla.

SPV osaa edelleen puolustaa vahvasti, ja päästi runkosarjassa vain kolme maalia enemmän kuin KrP. Puolustusoaamisen takeena on erityisesti yksi sarjan vahvimmista pallottomista puolustuksista. SPV pärjää myös alivoimalla erinomaisesti, mikä korostaa samaa vahvuutta.

Missä joukkueet epäonnistuivat runkosarjassa?
KrP:n runkosarja oli nihkeä, ja viimeisen ottelun jälkeen päävalmentaja Janne Kainulainen otti julkisesti kantaa joukkueen alavireisyyteen. Peli ei ole kulkenut odotetusti, ja taustalla on kommenttien perusteella myös henkistä lukkoa. Se ei ole ideaali lähtökohta pudotuspeleihin.

SPV pystyy parhaimmillaan haastamaan joukkueita yksittäisissä peleissä, mutta hirveän tasaisesti se ei ole esiintynyt tälläkään kaudella. Pelitapa on edelleen hyvin simppeli, ja sillä nykysalibandyssa saa enää hyvin vähän kilpailuetua pitkässä juoksussa.

Onnistuja?
Valtteri Viitakoski oli joukkueen neljänneksi tehokkain pelaaja ja teki oman runkosarjan piste-ennätyksensä (26+18). KrP:ssa on useita tähtipelaajia, mutta Viitakoski on työteliäs ja suoraviivainen asennepelaaja, joka pystyy omalla tsempillään myös sytyttämään joukkuetta. Pelaa hyvin harvoin alle tasonsa.

Seinäjokisten Juuso Keskinen pelasi parhaan runkosarjansa urallaan ja oli joukkueensa paras maalintekiä (29+19). Pelaa SPV:n tulosyksikössä, mutta otti tällä kaudella askeleen eteenpäin urallaan. Taitava ja vauhdikas Keskinen lunasti lupauksiaan ja pudotuspeleissä voi odottaa lisää onnistumisia.

Pelaaja jolta voi odottaa enemmän?
Olli Arkkila iski viime kaudella pakin paikalta runkosarjassa tehot 9+10 ja onnistui eritoten tehotilastoissa. Tällä kaudella Arkkilan pistesaldo 5+3 ja tehosaldo +5 jättää parantamisen varaa. Yleisesti ottaen pelillinen ilme ei ole vastannut parhaita kausia liigatasolla.

Jeri Heikkilä oli joitain vuosia sitten kovassa nosteessa ja oli jo mukana maajoukkueleirillä. Heikkilällä on taitoa ja kelpo laukaus, mutta kausi ei ollut tuloksellisesti erityisen vahva. Heikkilältä voisi odottaa jo askelmaa kohti liigan huippua, mutta toistaiseksi sitä ei ole nähty.

Näin pelataan
Pe 15.3. Nokian KrP – SPV klo 18.30, Rahola
Su 17.3. SPV – Nokian KrP klo 17.00, Seinäjoen Urheilutalo
Ti 19.3. Nokian KrP – SPV klo 18.30, Rahola
Pe 22.3. SPV – Nokian KrP klo 18.30, Seinäjoen Urheilutalo
Tarvittaessa:
Su 24.3. Nokian KrP – SPV klo 18.30, Rahola
Ti 26.3. SPV – Nokian KrP klo 18.30, Seinäjoen Urheilutalo
Ke 27.3. Nokian KrP – SPV klo 18.30, Rahola

Kumpi jatkaa?
SPV on ikävä kanto kaskessa KrP:lle, mutta neljää voittoa se tuskin ottaa, sillä edellinen voitto Raholasta on syyskaudelta 2015. KrP tarvitsee itseluottamusta ja SPV on vaikeana vastuksena sopiva haaste tässä vaiheessa. KrP on kuitenkin monella saralla pohjalaisia edellä lähtien pelaajamateriaalista ja jatkaa välieriin voitoin 4-1.

Jos haluat tietää pudotuspelisarjoista laajemmin, niin kannattaa ottaa kuunteluun tuorein KalloCast, jossa perataan puolivälierät tarkemmalla kammalla ja pelillisesti syvällisemmin. Tekstiennakot ovat johdatuksia laajempiin ennakoihin.

Voit kuunnella ohjelmaa joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.