Runkosarjan voitto ratkeaa päätöskierroksella – myös viimeisen pudotuspelipaikan suhteen avoin tilanne

Oilers pelaa runkosarjan voitosta loppuun asti. Heikki Iiskola (3+1) oli joukkueen hahmoja maanantaina. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigassa pelattiin maanantaina kaksi viimeistä peliä ennen lauantain täyttä päätöskierrosta.

Raholan runkosarjapelien jäähyväisissä väännettiin kärkipään kamppailu, jossa Oilers oli KrP:ta parempi luvuin 7-5. Avauserä meni tasan 3-3, mutta toinen erä espoolaisille 2-0. KrP tuli kolmannen erän alussa maalin päähän, mutta Justus Kainulainen (3+1) sekä Heikki Iiskola (3+1) iskivät Oilersin kolmen maalin johtoon viimeisellä vitosella. Mikko Laakso (3+0) kavensi vielä ilman maalivahtia.

KrP:lla ei ollut ottelussa suurempaa panosta sarjasijoituksen suhteen, mutta Oilersilla oli. Joukkue taistelee edelleen runkosarjan voitosta, ja on kahden pisteen päässä Classicista ennen päätöskierrosta. Classic kohtaa päätöskierroksella SPV:n ja Oilers Happeen.

Toisessa pelissä väännettiin tasaisissa merkeissä Oulussa. Avauserässä OLS kävi kahdesti johdossa, mutta ihan viimeiselle minuutille asti SPV johti peliä 3-2. Eetu Ijäs iski OLS:n tasoihin 11 sekuntia ennen loppua, ja edessä oli jatkoaika. Ajassa 61.53 SPV:n Konsta Haukkala naulasi voittomaalin. SPV otti kaksi pistettä ja on edelleen kuudentena 55 pistettä keränneenä.

Edellä oleva TPS on 56 pisteessä ja kotiedussa edelleen kiinni oleva sarjanelonen Indians 57 pisteessä. TPS kohtaa päätöskierroksella Nokian KrP:n, jolla ei ole pelissä panosta. Indians sen sijaan kohtaa OLS:n, jolla on pisteestä huolimatta edelleen paljon pelattavaa pudotuspelipaikan suhteen.

Kahdeksantena olevalla OLS:lla on 37 pistettä ja yhdeksäntenä olevalla LASBilla 35 pistettä, joten LASB voi vielä mennä oululaisten ohi päätöskierroksella. LASBin vastustaja on Nurmon Jymy, jolla ei ole pelissä panosta sarjataulukon osalta.