SalBan viime minuuttien kiri toi paikan liigakarsinnassa – tässä Divarin runkosarjan lopulliset sijoitukset

SalBa nähdään liigakarsinnoissa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Divarin runkosarja päättyi sunnuntaina täydellä kierroksella.

Viimeinen liigakarsintapaikka meni tiukille, sillä SalBa oli Kooveeta vastaan 3-6-tappiolla viimeisen vitosen alkaessa. Raumalaisten kiri kuitenkin puri, ja Niko Kaerlan 6-6-tasoitusmaali ajassa 59.12 vei pelin jatkoajalle. Jatkoajalla Janne Kuusiluoto iski SalBan voittomaalin, ja toi raumalaisille kaksi pistettä. Samalla joukkue nousi runkosarjan viidenneksi Rangersin ohi. SalBa tarvitsi pelistä vähintään yhden pisteen, sillä seitsemänneksi jäänyt Hawks nappasi täydet pisteet O2:lta.

Runkosarjan kakkostilasta käytiin vielä kiintoisa kamppailu, kun LNM isännöi Tiikereitä. Varsinainen peliaika päättyi 7-7 ja LNM voitti lopulta rankkarikisassa. Sen myötä LNM oli runkosarjan kakkonen ja saa kotiedun liigakarsintaan.

Liigakarsintojen valintoja tehdään sunnuntaina. Ensin valitsee liigan runkosarjan 11. ErVi ja sitten Divarin runkosarjan voittanut M-Team. Kolmantena valitsee liigajumbo FBC Turku ja viimeisen kotiedun sai LNM. Valittavina joukkueina ovat Divarin runkosarjan kolmas Tiikerit, neljänneksi yltänyt Koovee, runkosarjan viides SalBa ja kuudentena liigakarsintaan päässyt Kirkkonummi Rangers. Liigakarsinnan otteluparit julkaistaan klo 20, ja ne lisätään tämän uutisen perään.

Konnat putosi Divarista oltuaan runkosarjan viimeinen. Karhut ja ÅIF karsivat sarjapaikastaan kaksiosaisessa karsinnassa.

Runkosarjan päätöskierros:
Koovee – SalBa 6-7 ja.
Konnat – ÅIF 8-4
M-Team – Josba 6-5 rl.
Hawks – O2-Jyväskylä 9-2
Rangers – Karhut 4-8
LNM – Tiikerit 8-7 rl
SaiPa – Happee Steamers 14-7

Liigakarsinnan parit:
EräViikingit-Koovee
M-Team-SalBa
FBC Turku-Rangers
LNM-Tiikerit

Karsintojen toiseen vaiheeseen etenee kolmella voitolla.