Suomen mestari yhden tappion päässä kesälomasta – KrP käänsi heikon alun vierasvoitoksi Seinäjoella

Joona Rantala jatkoi hyviä otteitaan pudotuspeleissä. Kuva: Esa Jokinen

Perjantaina pelattiin kaksi miesten F-liigan puolivälieräpeliä.

TPS:n ahdinko syveni Turussa, sillä Westend Indians otti sarjan kolmannen voittonsa lukemin 4-2. Avauserä meni 1-1, mutta toisen erän alussa Indians pääsi kahden maalin johtoon. TPS:n Waltteri Vesterinen (2+0) kavensi vielä pari minuuttia ennen loppua, mutta Joonatan Lindholmin osuma tyhjiin lopetti kirin. Indiansin Jasper Auvinen iski kaksi maalia pelissä.

Indians johtaa sarjaa 3-1 ja voi sunnuntaina varmistaa välieräpaikan Espoossa. Indians on ollut historiansa aikana vain kerran välierissä. Suomen mestari TPS on veitsi kurkulla ja on lähellä pudota ensi kerran välierien ulkopuolelle sitten kevään 2018.

Seinäjoella SPV aloitti erittäin vahvasti, ja pääsi kolmen maalin johtoon alle kymmenessä minuutissa. KrP pääsi iskemään kavennuksen avauserässä, mutta erä oli tapahtumien puolesta SPV:n käsialaa.

Toisessa erässä SPV pääsi 4-1-johtoon, mutta KrP rupesi saamaan kiinni pelin juonesta. Kahden kavennusmaalin myötä SPV lähti kuitenkin vielä kolmanteen erään 4-3-johdossa. Päätöserässä KrP oli pohjalaisia vahvempi monella tasolla ja vei sen 5-1, joten loppuluvuiksi kirjattiin KrP:n 8-5-vierasvoitto.

KrP:n Joona Rantala oli ottelun tehokkain pistein 2+1. Nokialaisten leiristä onnistujia löytyi kuitenkin laajalti. Valtteri Viitakoski iski kaksi maalia ja hyviä otteita esittivät myös Juuso Ahola (1+1) sekä ykköskenttään kesken pelin siirretty Lauri Alkki (1+0).

Sarja on sunnuntaina katkolla Raholassa KrP:n johtaessa sarja 3-1. SPV:n kannalta tilanne on erittäin haastava, sillä joukkue voitti Raholassa viimeksi lokakuussa 2015.