Suomi MM-alkulohko arvottiin – ”Ruotsin kohtaaminen alkusarjassa toki sieltä ensimmäisenä pistää silmään”

Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-kisojen alkulohkossa. Kuva: Anssi Koskinen/salibandy.fi

Suomen miesten salibandymaajoukkueen MM-alkulohko arvottiin tiistaina Ruotsissa.

Malmön MM-alkulohkossa Suomi kohtaa isäntämaa Ruotsin, Latvian sekä Slovakian. Ruotsi on hallitseva maailmanmestari.

– Mielenkiintoinen lohko, ja Ruotsin kohtaaminen alkusarjassa toki sieltä ensimmäisenä pistää silmään, Suomen päävalmentaja Esa Jussila kommentoi liiton tiedotteessa.

– Hienoa, että päästään kokemaan jo alkulohkossa sellainen peli, jossa on paljon yleisöä ja hallissa upea tunnelma.

Haastajia Jussila ruoti seuraavasti.

– Latvia on jo vuosia hätyytellyt top 4 -joukkueita, ja sieltä löytyy MM-kisoista hienoja yksittäisiä tuloksia, ja viime World Cupissa joukkue ylsi mitalipeleihin, Jussila taustoittaa.

– Nuoria todella taitavia pelaajia. Slovakia taas on muutamien huippuyksilöiden johdolla sementoinut paikkansa top 8 -joukkoon. Joukkueen kurssi on selvästi noususuuntaan, ja siellä on tehty selkeästi hyvää työtä viimeisten vuosien aikana.

Suomi pelaa kisoissa B-lohkossa. A-lohkon joukkueet ovat Tshekki, Sveitsi, Saksa ja Norja. A- ja B-lohkon joukkueet ovat MM-kisojen tasolohkosysteemin mukaisesti rankingin kärkipäästä.

Rankingissa alempana olevien maiden C-lohkon joukkueet ovat Kanada, Viro ja kaksi Aasian-Oseanian karsintalohkosta mukaan selviytyvää joukkuetta. D-lohkoon arvottiin Tanska, Puola, Slovenia ja yksi Aasian-Oseanian karsinnasta mukaan seuloutuva maa.